Kurgu ve oyun için sistem toplama

Enes Yaman

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba;

Kendime bir süredir pasif bir gelir bulma niyetindeydim, hala bulamasam da yakın bir zamanda yüksek kapasiteli bir sistem toplamak istiyorum.

Fakat sürekli olarak bir kur farkı olduğu için iyi bir şey toplamak, ya da kafada hedef belirlemek oldukça meşakkatli. Öncelikle ne amaçla bu sistemi toplamak istediğimi söylemek istiyorum.

• Öncelikle birinci amacım çok rahat şekilde kurgu - vfx yapıp, bunları yine hızlıca render almak.
  • Sinematik kompozisyonları en doğru renkler ile görüntüleyebilmek
  • Aynı zamanda Logitech G29 gibi bir direksiyon seti ile çeşitli araç simulasyonlarını denemek, ve gecikme hissetmemek. (Sizden kaliteli, uygun ve gecikme süresi olarak düşük bir monitör tavsiyesi de istiyorum)
  • Aynı zamanda önümüzdeki yıllarda da çıkacak oyunları destekleyecek şekilde bir "baba" sistem olmalı. (My best System olmalı :D )

Tüm bunları söylerken sizden abartılı fiyatlar da söylememenizi rica ediyorum. Örneğin; bu iş 13.750'ye kapanır gibisinden konuşmanızı, ve tavsiye ettiğiniz sistemi yazmanızı rica ediyorum. Tabi 13.750 dememe bakmayın, zira para biriktirirken ne kadar hedef koyacağımı realist bir şekilde görmek istiyorum. Tabii biriktirdikten sonra yine yükselme durumu da var :/ Ama yine de kısıtlı bir bütçe ile birikim yapmaya çalıştığımı görmenizi isterim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba;

Kendime bir süredir pasif bir gelir bulma niyetindeydim, hala bulamasam da yakın bir zamanda yüksek kapasiteli bir sistem toplamak istiyorum.

Fakat sürekli olarak bir kur farkı olduğu için iyi bir şey toplamak, ya da kafada hedef belirlemek oldukça meşakkatli. Öncelikle ne amaçla bu sistemi toplamak istediğimi söylemek istiyorum.

• Öncelikle birinci amacım çok rahat şekilde kurgu - vfx yapıp, bunları yine hızlıca render almak.
  • Sinematik kompozisyonları en doğru renkler ile görüntüleyebilmek.
  • Aynı zamanda Logitech G29 gibi bir direksiyon seti ile çeşitli araç simulasyonlarını denemek, ve gecikme hissetmemek. (sizden kaliteli, uygun ve gecikme süresi olarak düşük bir monitör tavsiyesi de istiyorum)
  • Aynı zamanda önümüzdeki yıllarda da çıkacak oyunları destekleyecek şekilde bir "baba" sistem olmalı. (my best System olmalı :D )

Tüm bunları söylerken sizden abartılı fiyatlar da söylememenizi rica ediyorum. Örneğin; bu iş 13.750'ye kapanır gibisinden konuşmanızı, ve tavsiye ettiğiniz sistemi yazmanızı rica ediyorum. Tabi 13.750 dememe bakmayın, zira para biriktirirken ne kadar hedef koyacağımı realist bir şekilde görmek istiyorum. Tabii biriktirdikten sonra yine yükselme durumu da var :/ ama yine de kısıtlı bir bütçe ile birikim yapmaya çalıştığımı görmenizi isterim.

Bütçe belirtmeniz daha sağlıklı olacaktır. Çünkü insanlar 10.000 TL'lik sistemde önerebilir, 100.000 TL'lik sistem de.

Bütçe belirtmeniz daha sağlıklı olacaktır. Çünkü insanlar 10.000 TL'lik sistemde önerebilir, 100.000 TL'lik sistem de.
Tabii, şu şekilde belirteyim. Aslında benim ki biraz ortalama ne kadar bütçeye mâl olur sorusuydu. Yani bir süper bilgisayar arayışından ziyade şu kadar bütçe biriktirebilirsen şunu almalısın gibi. En azından biz yine'de bir rakam koyalım. 15.000 lira üstünü alabilmem mümkün değil. Fakat burada yine de zorlayabilirsen biraz üstü şunu almalısın gibi cevaplara da açığım. Yine ha keza bu iş 12.000 lira bütçeyle kapanabilecekse o daha da işime gelir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı