Kursum başlıyor

Makaleler
49
Halk Eğitim Merkezi'nin YKS kursuna yazıldım. Hem de ücretsiz. 1 Eylül'de başlayacak büyük bir ihtimal. Test kitabı cart curt şeyler ne olacak? Yapabildiğimin en iyisini yapacağıma inanıyorum. Ama orta da kaldım. Fikirleriniz nelerdir? Bu arada uzun zamandır ders çalışmadım. Temel yok. Ne yapabilirim?

Bence tüm dersler ile ilgili seviyeni ölçüp ilerle. Örneğin matematikte problemler ve üslü tamamen bitti, köklü tamam değil gibi. Sonrasında tamamlayarak devam et. Tabii bu benim sistemim sana faydası olur mu bilmem.

Tecrübeme göre; sürekli deneme çöz, ilk dönem TYT konularını bitir, AYT konularına yavaştan başla, Mart-Nisan gibi konularını bitir, durmadan en az günde 1 TYT, 1 AYT çöz. Türkçe için özellikle ilk dönem paragraf çöz, matematik için problemler kitabı bitir. AYT matematik için konu konu fasiküller oluyor, hem konu anlatımlı hem de online video çözümlü soruları olan, en az 1 tane yayın bitir öyle. Biyolojide, kimyada, fizikte; TYT, AYT olmak üzere en az birer kitap bitir. Branş denemeleri çöz. Deneme çözmek çok önemli. Kendini de hep motive et, çözemediklerini tekrar çözmeyi dene, mümkünse hocalar çözsün yine de çözemezsen. Sakın fazla çalıştım deme, kendini vermezsen olmuyor bu işler. Kendini yavaşça alıştır sıkı tempoya, Ekim'in sonunda tam gaz çalışman lazım en geç. Hocalarının tavsiyelerini dinle, onlara da sor hatta bu soruyu, ben tecrübemi aktarıyorum, belki benim yaptıklarım sende çalışmayabilir, rehberin varsa onunla görüş.

Kendine iyi bak, mutluluklar ve başarılar dilerim, kolay gelsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı