Kurtlar Vadisi mi Ezel mi?

Kurtlar Vadisi, gerçekleri anlatan hatta ülkenini şimdiki haline bile anlatan bir konusu var, belli ki gerçek. Tabii bunda oyuncuların da çok büyük etkisi var. Ancak KV bir yere kadar iyi, 50 bölüm sonra aynı tadı vermez, kamera açıları bile değişir, senaryo, yönetmen komple değişir.

Ancak Ezel, sıfırdan yazılmış, çizilmiş ve bütün karakterlerinin altmetin detayları titizlikle yazılmış ve baştan sonra hiçbir falsosu olmayan, senaryodan ödün vermeyen dizidir. Ayrıca Hollywood tarafından senaryosu satın alınmıştır. Beni gerçekten etkileyen 1-2 diziden biridir ve fazla yerli dizi izlemem. Benim tercihim Ezel olur bu sebeple.

Bu forum gerçekten değişik bir forum, arkadaşlar sizce "benim tercihim" ne demek? Bu sorunun yanıtını bulursanız çevrenizdekilere de anlatın ve sonra hep beraber ülkeyi kalkındıralım. Bu zihniyet çünkü hala Çakır'a cenaze namazı düzenliyor. Sonra, "kv ne ya iğrenç" diyen insanlarla karşılaşıyorsunuz, dizi yahu izle geç. Sanane benim fikrimden. Bu arada Ezel'e KV çakması diyen arkadaş hayatında bırak Ezel'i başka dizi izlememiş, iki dizinin senaryosu ve olay örgüsü bambaşka. 1. bölüme bakıp "aa yüz değişimi var, kv çakması". Bu arkadaşlara sorsak, ışık kullanımı, poz dengeleme ve kamera açılarından haberdarı olmayan kişiler. İstediğiniz kadar dislike yağmuruna tutabilirsiniz, bu Ezel'in daha iyi bir dizi olduğu gerçeğini değiştirmez. Çünkü senin dizini Türkiye ve üç beş arap ülkesinden başka kimse izlemedi ancak Ezel'in senaryosu Hollywood gibi dünyanın gıpta ettiği bir film endüstrisinin parçası. Söyleyeceklerim bu kadar. :)
 
Son düzenleme:
Kesinlikle Kurtlar Vadisi. Ezel Kurtlar Vadisinin çakması olup daha iyisi bile olamamıştır.
 
Türkiye'de senaryo, oyunculuk, mekan seçimi, olay örgüsü, yan karakterlerin ana olaya etkisi ve kamera açısı (örnek olarak dizinin ilk bölümlerinde Laz Ziya aşağıdan yukarıya doğru çekilip büyüklüğü gösterilmiştir. Son bölümlerinde ise Laz Ziya'nın büyüklüğünden eser kalmamış kadraj yukarıdan çekilmiş İstemi Betil'in keli gözükmektedir. Yalnızca bu ufak tefek sebeplerle bile en iyi dizi Kurtlar Vadisi'dir.

Sonrasındaki diziler aynı bağlamda işlenmemiş, işlenememiştir. Ezel'in tamamen bir Polat Alemdar karakter özentiliği vardır. İlk 30. bölüme bile gelindiğinde Ezel intikamını alamamış diziyi Dayı karakteri kurtarmıştır.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı