Kurulumda disk görülmüyor

EmirhanUsta

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Bilgisayarim da Windows boot menager'dan 0xC0000185 hata kodlu Windows baslatilamiyor uyarisi aldim ve duzeltmek icin format atmaya karar verdim. Kurulum ekranina geldim 1-2 saat bekledikten sonra disk secme ekrani geldi ama o ekranda da PC'deki tek diskim olan SSD'yi gormuyor. Fakat boot menude SSD goruluyor.

Merhaba. Bilgisayarim da Windows boot menager'dan 0xC0000185 hata kodlu Windows baslatilamiyor uyarisi aldim ve duzeltmek icin format atmaya karar verdim. Kurulum ekranina geldim 1-2 saat bekledikten sonra disk secme ekrani geldi ama o ekranda da PC'deki tek diskim olan SSD'yi gormuyor. Fakat boot menude SSD goruluyor.

BIOS'a girip SATA modunu “ahcı” olarak ayarla, eğer zaten AHCI ise bir de “ıde” yapıp dene.
Kurulum ekranında disk gözükmüyorsa, Windows kurulumuna başlarken “sürücü yükle” seçeneğine tıklayıp anakartına uygun SATA/NVMe sürücüsünü yüklemeyi dene.
Farklı bir Windows ISO ve USB bellek kullanarak kurulum yapmayı tekrar dene.
SSD'yi başka bir bilgisayara takıp kontrol etme şansın varsa oradan da bak.
Son çare olarak BIOS'tan Secure Boot kapalı mı kontrol et ve varsa CSM ayarını
Aç.

BIOS'a girip SATA modunu “ahcı” olarak ayarla, eğer zaten AHCI ise bir de “ıde” yapıp dene.
Kurulum ekranında disk gözükmüyorsa, Windows kurulumuna başlarken “sürücü yükle” seçeneğine tıklayıp anakartına uygun SATA/NVMe sürücüsünü yüklemeyi dene.
Farklı bir Windows ISO ve USB bellek kullanarak kurulum yapmayı tekrar dene.
SSD'yi başka bir bilgisayara takıp kontrol etme şansın varsa oradan da bak.
Son çare olarak BIOS'tan Secure Boot kapalı mı kontrol et ve varsa CSM ayarını
Aç.
secure boot acik mi olacak kapali mi

Simdi de USB'yi tktim boot menude normalde SSD gozukuyordu simdi gozukmuyor geciyorum kuruluma ama yine SSD'yi gormeyecek sanki.

Benim bildiklerim bunlar genellikle işe yarar bunlar SSD de sorun olabilir mi?

Simdi de USB'yi tktim boot menude normalde SSD gozukuyordu simdi gozukmuyor geciyorum kuruluma ama yine SSD'yi gormeyecek sanki.

CSM açıkken bazen SSD görünmeyebilir, BIOS'tan hem CSM'i aç hem de boot modunu “uefı + legacy” yap, sonra tekrar dene. Olması lazım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı