Çözüldü Kurulumda "EFI Shell" hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

WizardTR

Hectopat
Arkadaşlar format atacaktım bu ekranda kaldım yardım eder misiniz? Ayrıca PC USB'yi okumuyor.

Dosya Ekleri

• IMG_20220709_231109.jpg
    IMG_20220709_231109.jpg
    195,2 KB · Görüntüleme: 849
Neden format atıyorsun? Daha en başta PC açılmadığı için. O ekranda Windows Boot Manager seçince PC'nin açılması gerek. Sizin daha en başta diskiniz ya da Bootloader'ınız boulmuş.

Eğer bozulan UEFI Bootloader ise onarmayı deneyebilirsiniz ama bunun için de USB'den boot edebilmeniz lazım:

Ben format atıcaktım Recep hocam. Ayar yapayım derken bozuldu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Meşakkatli olsa da bootloader onarımı da deneyebilirdiniz.

exit koduyla Shell'den çıkabilirsiniz.

Yıl 2025 bende bu sorunla karşı karşıyayım.

EFI Shell versiyon 2.80 [5.24] --- MSI All in One PC.

Şimdi "exit" kodu yazacağım fakat ne yaptıysam klavye çalışmıyor yani algılamıyor bilgisayar.
Farklı klavyeler denedim, farklı USB'lere taktım, yok yok...
BIOS menüsüne girsem gerisi kolay ama bir türlü çalışan klavye ile BIOS'a giren şey artık girmiyor.

Olay şuydu: Format attım, Windows 11 yükledi, sonra baştan başlayınca yine Windows 11 kurulumuna geçti, bende BIOS'a girip boot menüsünde 1.sıraya flash belleği seçtim diğerlerini kapattım, Fast BIOS vs birkaç ayar değiştirdim, sonra ne olduysa ne BIOS'a girebiliyorum ne de " exit" kodunu yazabiliyorum, klavye tuşlarını algılamıyor bilgisayar , EFI SHELL siyah ekranda kaldı.

exit koduyla Shell'den çıkabilirsiniz.

Ekran böyle kaldı, 1 saniyede kaldı öyle, baştan başlatıp DEL tuşu ile BIOS'ada giremiyorum, hemen siyah ekrana düşüyor, siyah ekranda klavye ile " exit "'da yazamıyorum, şaşırdım kaldım...

Dosya Ekleri

• IMG_20250218_135646.jpg
    IMG_20250218_135646.jpg
    201 KB · Görüntüleme: 37
Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı