Dostum bazı firmalar, özellikle sen yeni mezun olduktan sonra girdiysen tabiri caizse seni ''Enayi'' olarak görürler. Yanlış anlama, yeni mezunken bu duruma ben de düştüm. Bu durumu en iyi açıklayacak durum bu. Yaşadığın şeyleri 3 aşağı 5 yukarı ben de yaşadım. 30 dk lık öğle molamın 10. dakikasında aranıp ''Nerede kaldın, çabuk ofise gel'' diye çağırıldığımı, geldiğimde de kullandığım sürenin kameralardan izlenip kontrol edileceği konusunda tehdit bile edildim. Ki tahmin edebileceğin üzere 30 dk'lık mola öğle yemeği molasıydı, yemeğimi yarıda bırakıp dönmüştüm. Sonunda ne oldu? Şirkette eleman sorunu vardı, benden başka işleri yapabilecek kimse yoktu. Bu olayın üstüne bazı şeyler de eklenince bir sabah gittim ve istifamı verdim. Çünkü benim yaptığım işi yapabilecek başka birinin olmaması benim sorunum değil. Ben kendi mental sağlığıma bakarım, o iş yeri sinirimi bozup beni geriyor, hayat kalitemi düşürüp çevremi etkiliyorsa ayrılırım. Şu anda hala o iş yerindeysen, ve paraya gerçekten ama gerçekten (işten çıkınca aç ve sokakta kalacak kadar) ihtiyacın yoksa ayrıl. Çünkü bu tür deneyimler gelecekteki iş yerlerinde şahsi olarak sana sorunlar yaratacaktır.