Kuryelik için motor tavsiyesi

Kuryelik yapacağınızdan dolayı çin grubuna girmenizi tavsiye etmem bütçe belirtirseniz daha rahat öneride bulunabiliriz.

Bütçeden ayrı şekilde nerede kuryelik yapacağınıza göre tavsiye değişir. Lokasyon önemli alacağınız motorun servis ağının bulunduğunuz şehirde yeterli olması gerekmekte bundan dolayı bu da önem teşkil ediyor.

Çıkabiliyorsanız japon grubu, çıkamıyorsanız hint grubundan aşağıya inmemeniz tavsiyemdir. Japon grubunda kuryelik için önerebileceğim en iyi markalardan biri Honda. Yakıt tüketimi sağlamlığı ve servis ağı oldukça iyi.

Bütçeniz nedir, yeterli bütçeniz varsa Çin motorlarına kesinlikle bulaşmayın ona göre tavsiye verelim.

Kuryelik yapacağınızdan dolayı Çin grubuna girmenizi tavsiye etmem bütçe belirtirseniz daha rahat öneride bulunabiliriz.

Bütçeden ayrı şekilde nerede kuryelik yapacağınıza göre tavsiye değişir. Lokasyon önemli alacağınız motorun servis ağının bulunduğunuz şehirde yeterli olması gerekmekte bundan dolayı bu da önem teşkil ediyor.

Çıkabiliyorsanız Japon grubu, çıkamıyorsanız hint grubundan aşağıya inmemeniz tavsiyemdir. Japon grubunda kuryelik için önerebileceğim en iyi markalardan biri Honda. Yakıt tüketimi sağlamlığı ve servis ağı oldukça iyi.

50k civarı belki biraz daha yukarısı.

İkisi de olur. Ama tabii ki mümkünse 0 tercihimdir. Sonuçta kuryelikte zaten eskiyecek.
Sıfır değil de ikinci el almanız daha mantıklı kuryelik yapılacağından dolayı. Sıfırda maalesef çinden yukarıya pek çıkamazsınız.

İkinci elde önerebileceğim modeller şunlar;
Honda grubunda - Spacy 110 ve Spacy 110 Alpha, belki DİO
Honda grubunun km leri yüksek kalabilir bu fiyat bandında daha düşük isterseniz TVS Jupiter daha mantıklı.

Çin olarak kuryelik performansı bakımından bence en mantıklı olan motosiklet Motolux Ceo110

Kısaca Honda grubuna değil de ya TVS Jupiter ya da Motolux Ceo110 benim tavsiyem Motolux Ceo110 olurdu. Çevremde çokça kullanan arkadaşım var ve gayet memnunlar ve genelde de paket motoru olarak kullanılıyor. Şahıs olarak kullanan arkadaşlarım da vardı hız ve performans olarak gayet tatmin edici bakım masrafları da diğer modellere göre oldukça uygun. Sağlamlığı da çoğu çin modellerine göre oldukça iyi seviyede.

Sıfır değil de ikinci el almanız daha mantıklı kuryelik yapılacağından dolayı. Sıfırda maalesef çinden yukarıya pek çıkamazsınız.

Honda grubunda - Spacy 110 ve Spacy 110 Alpha, belki DİO
Honda grubunun km leri yüksek kalabilir bu fiyat bandında daha düşük isterseniz TVS Jupiter daha mantıklı.

Çin olarak kuryelik performansı bakımından bence en mantıklı olan motosiklet Motolux Ceo110

Kısaca Honda grubuna değil de ya TVS Jupiter ya da Motolux Ceo110 benim tavsiyem Motolux Ceo110 olurdu. Çevremde çokça kullanan arkadaşım var ve gayet memnunlar ve genelde de paket motoru olarak kullanılıyor. Şahıs olarak kullanan arkadaşlarım da vardı hız ve performans olarak gayet tatmin edici bakım masrafları da diğer modellere göre oldukça uygun. Sağlamlığı da çoğu çin modellerine göre oldukça iyi seviyede.
Bunlara ek olarak TVS Ntorq u da önerebilirim fakat onu bu modellerin hiçbirisi olmazsa tercih etmeniz daha mantıklı. Bu model pakete uydurulabilir fakat paket için çok da uygun olmayan bir model.

O fiyatlara çinli bulabilirsin, motordan önce haftada 6 gün, günde 12 saatten aşağı çalışacaksan kuryeliğe başlamanı tavsiye etmem. Sömürü sistemi var, günde 12 saatten aşağı çalışırsan aylık alacağın ücret asgari ücrete yakın olur, sadece kazandığını vergiye ödemiş olursun. Kış ayına giriyoruz daha önce motor tecrüben yoksa büyük sıkıntı olur.

Motoru aldıktan sonra sigorta ücreti, çantayı ruhsata işletme, muhasebe ücreti, ekipman ücretlerinide hesaba katmışsındır umarım. Ben yapamıyorum bırakacağım dersen motorunu şirket üzerine alacağın için şirketi kapatırken bunun kdv si çıkacak, şirketi kapatsan bile vergi vermeye devam edeceksin. Bunları gözden geçirmeni tavsiye ederim, zamanında bizde yaptık ve şu an hala kurye gruplarındayım bütün sistemden haberdarım.

Bir ustanın yanında meslek öğren, 1 sene içerisinde asgari ücretin iki katı maaşla, her sene katlayarak hayatına devam edersin.

Sıfır değil de ikinci el almanız daha mantıklı kuryelik yapılacağından dolayı. Sıfırda maalesef Çin'den yukarıya pek çıkamazsınız.

Honda grubunda - spacy 110 ve spacy 110 Alpha, belki diyor.
Honda grubunun kmleri yüksek kalabilir bu fiyat bandında daha düşük isterseniz TVS jupiter daha mantıklı.

Çin olarak kuryelik performansı bakımından bence en mantıklı olan motosiklet motolux CEO110.

Kısaca Honda grubuna değil de ya TVS jupiter ya da motolux CEO110 benim tavsiyem motolux CEO110 olurdu. Çevremde çokça kullanan arkadaşım var ve gayet memnunlar ve genelde de paket motoru olarak kullanılıyor. Şahıs olarak kullanan arkadaşlarım da vardı hız ve performans olarak gayet tatmin edici bakım masrafları da diğer modellere göre oldukça uygun. Sağlamlığı da çoğu Çin modellerine göre oldukça iyi seviyede.

Bunlara ek olarak TVS ntorq u da önerebilirim fakat onu bu modellerin hiçbirisi olmazsa tercih etmeniz daha mantıklı. Bu model pakete uydurulabilir fakat paket için çok da uygun olmayan bir model.

Anladım eve geçince fiyatlara ve durumlara bakacağım. 50-100cc de olur çünkü düz ayak bir şehir bu konuda da önerilerinizi alabilirim. Yalova çevresinde bakım durumları konusunda da bilginiz varmı acaba?

O fiyatlara Çinli bulabilirsin, motordan önce haftada 6 gün, günde 12 saatten aşağı çalışacaksan kuryeliğe başlamanı tavsiye etmem. Sömürü sistemi var, günde 12 saatten aşağı çalışırsan aylık alacağın ücret asgari ücrete yakın olur, sadece kazandığını vergiye ödemiş olursun. Kış ayına giriyoruz daha önce motor tecrüben yoksa büyük sıkıntı olur.

Motoru aldıktan sonra sigorta ücreti, çantayı ruhsata işletme, muhasebe ücreti, ekipman ücretlerini de hesaba katmışsındır umarım. Ben yapamıyorum bırakacağım dersen motorunu şirket üzerine alacağın için şirketi kapatırken bunun KDV'si çıkacak, şirketi kapatsan bile vergi vermeye devam edeceksin. Bunları gözden geçirmeni tavsiye ederim, zamanında bizde yaptık ve şu an hala kurye gruplarındayım bütün sistemden haberdarım.

Bir ustanın yanında meslek öğren, 1 sene içerisinde asgari ücretin iki katı maaşla, her sene katlayarak hayatına devam edersin.

Belirli kurumsal firmalarda çalıştım satış danışmanı olarak ama yorulduğuma ve ücrete deymiyordu. Onun için kuryeliğe geçme kararı aldım. Yine asgari alırım ama en azından başımda şu hedefi tamamla şunu yap şunu götür şunu sat diye bırbırlanan bir müdür olmaz diye düşünerek başlama kararı aldım.

Günde 12 saat değil yine 9 saat 6 gün civarı çalışmayı düşünüyorum veya hafta içi 12-14 saat yapar 2 gün hafta sonu dinlenirim gibi bir düşüncem var. Çünkü ailemle vakit geçirmek ve kendime biraz vakit ayırmak istiyorum.

Şirketi kapatırsanız KDV ödersiniz kısmını tam anlayamadım o konuyu da biraz açar mısınız?

Anladım eve geçince fiyatlara ve durumlara bakacağım. 50-100cc de olur çünkü düz ayak bir şehir bu konuda da önerilerinizi alabilirim. Yalova çevresinde bakım durumları konusunda da bilginiz varmı acaba?

Belirli kurumsal firmalarda çalıştım satış danışmanı olarak ama yorulduğuma ve ücrete deymiyordu. Onun için kuryeliğe geçme kararı aldım. Yine asgari alırım ama en azından başımda şu hedefi tamamla şunu yap şunu götür şunu sat diye bırbırlanan bir müdür olmaz diye düşünerek başlama kararı aldım.

Günde 12 saat değil yine 9 saat 6 gün civarı çalışmayı düşünüyorum veya hafta içi 12-14 saat yapar 2 gün hafta sonu dinlenirim gibi bir düşüncem var. Çünkü ailemle vakit geçirmek ve kendime biraz vakit ayırmak istiyorum.

Şirketi kapatırsanız KDV ödersiniz kısmını tam anlayamadım o konuyu da biraz açar mısınız?
Kuryelikte vakit bulamazsınız tam tersi full time yapılan bir meslek. Motorun giderlerini göstermek için motoru şirket envanterine almanız gerekiyor, şirketi kapatacağınız zaman motoru satmanız veya kendinize tekrar fatura kesmeniz gerekiyor. Kuryelikte de tamamlamanız gereken haftalık ve günlük bonuslar var bu bonuslar zaten bütün kazancınızı oluşturuyor.

Kurye sömürü sisteminde 1. şirket Trendyol Go: Akşam 6 - 10 arası zorunlu alevli çalışma saatin var, asgari ücretin üstünde kazanabilmek için sabah erken saatlerde zorunlu saatin sonuna kadar çalışmalısın. Yemeksepetinde zorunlu saat yok, haftalık ve günlük bonus var aynı şekilde bunları doldurmadan hiç bir şey elde edemezsin. Diğer firmaların hepsi benzer sistem.

Şirkete açıp 2 ay sonra kapatmak istediğin zaman, şirketi kapatsan dahi bir süre damga vergisi, gelir vergisi stopaj gibi vergiler gelecek, kapattım her şey bitti olmuyor. Bunlar 300-600 TL rakamlar önemli değil ama yukarıdaki mesajımda harcayacağın rakamlarıda hesaba katman gerekiyor. Yapılacak bir meslek değil hocam ben sana söyleyim zamanını çöpe atarsın, illa gireceğim diyorsan hiç bir şey söyleyemem girdikten sonra sistemi öğrendiğinde anlayacaksın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı