Kuş mantarı tedavisi zor mu?

CHRİS W4LKER

Decapat
Katılım
5 Mayıs 2021
Mesajlar
2.990
Çözümler
10
Arkadaşlar bilenler bilir benim 1 dişi, 1 tane erkek muhabbet kuşum vardı. Dişi olan çok hareketli hırçın önüne gelen her şeyi ısıran bir tipti. Erkek olan da masum tipli hiçbir şeye zarar vermeyen sessiz sakin biriydi.
Son zamanlar da bize iyicene alışmıştı erkek olan. Kafesinden çıkardığımız da bazen aniden uçup karnımıza ve omuzumuza konuyordu. Bazen pozitif mutlu cana yakın bir kuştu. Bazen de hiç ötmeyen sürekli titreyen yerinde hareketsiz bekleyen bir kuştu. Ve hasta olduğundan şüpheleniyorduk son zamanlar da. Çünkü ılık havada bile titriyordu bazen. En son ilk bir dedik kuşcuya götürüp baktıralım eğer ağır bir şey varsa veterinere götürürüz. İşte kuşcuya götürdük, kuşa baktı ve inceledi. Dedi bu kuş iç mantarlanma geçiriyor. Karnını ellettirdi baksanıza hiç eti yok resmen karnına dokununca kemiğini hissediyorsun dedi. Cidden de dediği gibi dişiden daha kalıplı daha geniş gözüküyor ama hiç et yoktu kuşumuz da. Dedi çoğu veterinerler kuşlardan anlamıyor, o yüzden kuşlardan anlayan/bilen bir kişiye götürün dedi. Ama götürseniz bile kurtulması zor olabilir bu hastalık zor atlatılıyor dedi. Biz veterinere götürecektik normalde. Ama bugün evden geldiğim de bir baktım kuş yok. Bildiğin kuş yok ve dişi olan tek başına oda da çıldırmış erkeğini her yerde arıyor. Sonra babama sordum nerede bu kuş diye. Babam dedi benim bir arkadaş var. İyileştirmek için. İyileştirene kadar onda kalacakmış kuşumuz. İyi de ben bu işten bir şey anlamadım babamın arkadaşı veteriner mi nasıl iyileştirecek kuşu? Babam da telefonla oynuyordu sorduğum zaman ve öğle arasındaydı. Babam telefona dalınca pek fazla sorumuza cevap vermez sanki başka bir evren de gibi bizi pek duymaz. Kısa cevaplar verdi "arkadaşıma verdik onda kalacak iyileşene kadar" bu kadar.
Sizce kuşum iyileşir mi?
Kuşçunun dediği gibi bu hastalık zor mu atlatılıyor?
Daha önceden kuşu iç mantarlanma geçiren bilgili birisi varsa cevap verebilir mi?
Çünkü kuşumu çok seviyorum ve çok alışmıştı bize. Dişi olanı da severim ama bize hala tam alışmadı. Artık elimize falan geliyor ama yine de elimizi yavaşca kaldırmamıza rağmen korkabiliyor. Erkek olan hiç korkmazdı ve bize tam olarak güveniyordu. Şu an mesela dişi kuş monitörün üstün de ötüyor ekranı falan ısırıyor. :) şu an yazı yazdığım için bazen klavye sesi gelince korkup kanatlarını havaya kaldırıyor. Bizi seviyor ama hala tam olarak güvenini kazanamadık sanırım. Erkek kuşu bulmak için bütün odaları turladı her yeri aradı ve bulamayınca üzüntülü değişik buruk bir sesle ötmeye başladı. Bir an ağlamaklı oldu. Ben de mutlu olması için konuşan muhabbet kuşu sesi açtım. Şimdi biraz mutlu ötüyor oradan oraya uçuyor. Erkek kuşa gelirsek o şu an ne yapıyordur nasıl hissediyordur acaba? Çünkü başka birinin Evin'de aylar sonra. Bizi özlemiştir ve biz de onu özledik. Sizce benim bu kuşum iyileşir mi?
Biraz uzun oldu, buraya kadar okuyan herkese teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Baban, senin buraya konu açacak kadar olduğunu bildiği için kuşu, senin gözlerinin önünde ölmemesi için arkadaşıma verdim diye senden almış.
 
Baban, senin buraya konu açacak kadar olduğunu bildiği için kuşu, senin gözlerinin önünde ölmemesi için arkadaşıma verdim diye senden almış.
Bilemiyorum ama bence kuş ölecek kadar kötü değildi. Ayrıca babam yalan atmaz pek fazla. Annemler falan da eve geldi ve anlattı bana. Babamın arkadaşı eskiden kuşçuymuş kuşlara çok bakmış ve anlıyormuş. Ben iyileştirebilirim belki diyip 1 haftalığına o almış.
Arkadaşlar maalesef az önce kuşumun ölüm haberini aldım. Çok üzüldüm. Babamın arkadaşı çok uğraşmasına rağmen kurtaramamış. Ve az önce kuşum hayatını kaybetmiş. :( Gerçekten çok severdim kuşumu. Şuan yaşayan dişi kuşu da seviyorum ama diğerinin yeri hep ayrıydı benim için. Allah rahmet eylesin :(
 

Geri
Yukarı