Kuşum kafeste deliriyor

Sultan papağanları özgür kuşlar uçurmak gerekiyor maalesef uçurmazsanız kafesin içinde kanatları uyuştuğu için değişik hareketlere girip kafa üstü kanatlarını falan açıyor.

Bizimki de etrafı tanımıyorken kafesten çıkmak istemezdi ama birkaç kere uçup çarpıp evi tanıdıktan sonra artık kafeste durmuyor gece hariç hep dışarıda. Ama çok tehklikeler atlattı dikkatli olmak gerekiyor. Bizimle sofrada yemek yiyor, kakao kafein sarımsak soğan avokado gibi şeyler içeren yasaklı yiyeceklere yaklaşmasını engelliyoruz sürekli. Tuz şeker tabaklarını da.

Kafes daha güvenli aslında ama özgür kuşlar sultan papağanları, hapis hayatında çok sıkılıyorlar kafeste.

Erkek muhabbet kuşu sürekli ayağını ısırıyor mesela. Yakındaysak muhabbet kuşunu korkutup kaçırıyoruz ama yine de onların kafesinin etrafında dolaşırken çok defa ısırdı elimi kanatan bir muhabbet kuşu.

Günün en kötü yarısını dışarıda geçiriyor zaten, dediğiniz gibi aynı şekilde bizimle de yemek yiyor, uçuyor evde, alıştı bize de işte hala sanırım yavru olmasından arada hızlı uçup bir yerlere çarptığı oluyor. Öncesinde de 3 yaşında bir sultan papağanını besledim 1 yıl boyunca onun böyle huyları yoktu ama gene kafeste bağırıyordu. Yaşından dolayı düşünüyorum bakalım.

Kafes dışı oyuncaklarını beğendi beyefendi, içeriye de bir ayna alacağım bakalım işe yarayacak mı?

Dosya Ekleri

• 20221103_194450.jpg
    20221103_194450.jpg
    108,8 KB · Görüntüleme: 65
Normalde sürü halinde yasayan bir kus türü. Tek besleyecekseniz sürekli ilgilenmeniz gerekir. Kafesin icine oyuncak vesaire koymak cözüm olmaz. Özellikle oyuncak kus ve ayna gibi sacma sapan objeler koymayin kafese. Bunun kuslara bir faydasi yok, aksine zarari var.

ayna da aynı işlevi görür.

Ayna hicbir sekilde ayni islevi görmez. Göremez. Özellikle kus erkekse, hicbir sekilde kafese ayna veya oyuncak kus konulmamali. Nesneye yem kusma sonucunda kursak iltihabi olma ihtimalleri bulunuyor.

Ne aynanin ne de oyuncak kusun kafeste bir isi yok. Bu tür yaniltici objeler kafesten uzak tutulmali.

Son düzenleme:
Normalde sürü halinde yasayan bir kus türü. Tek besleyecekseniz sürekli ilgilenmeniz gerekir. Kafesin icine oyuncak vesaire koymak cözüm olmaz. Özellikle oyuncak kus ve ayna gibi saçma sapan objeler koymayin kafese. Bunun kuslara bir faydasi yok, aksine zarari var.

Ayna hiçbir sekilde ayni islevi görmez. Göremez. Özellikle kus erkekse, hiçbir sekilde kafese ayna veya oyuncak kus konulmamali. Nesneye yem kusma sonucunda kursak iltihabi olma ihtimalleri bulunuyor.

Ne aynanin ne de oyuncak kusun kafeste bir isi yok. Bu tür yaniltici objeler kafesten uzak tutulmali.

Hocam farkındayım ilginin önemli olduğunun fakat dediğim gibi sıkıntı fazla ilgi vermemden ötürü kuşun yalnız kalma anksiyetesi oluşturması ve kafeste kendine zarar verebilme ihtimalinin olması. Bunun hakkında bir çözüm arayışındayım.

Anliyorum. Yalniz kus her türlü ilgi isteyecek. Tek basina olan bir kusun sizden baska kimsesi yok cünkü. Ben bundan yaklasik 2-3 sene önce bir tane yavru sultan papagani almistim. Üreticisi bunu elde besledigi icin sürekli ilgi isteyip bagiriyordu. Kafesi acar acmaz hemen omuza konuyor ve hic ayrilmiyordu. Ta ki yanina arkadas alana kadar. Arkadas aldiktan sonra kendi haline takilmaya basladi.

Demem o ki, normalde sürü halinde yasayan bir kusun yalnizken insandan ilgi beklemesi kadar normal bir sey yok. Ben sahsen bu tür kuslarin tek beslenmesini desteklemiyorum. Tabii bu benim fikrim. Besleyecekseniz de ilgilenmek icin cok vaktiniz ve sabrinizin olmasi gerek.

Anliyorum. Yalniz kus her türlü ilgi isteyecek. Tek basina olan bir kusun sizden baska kimsesi yok cünkü. Ben bundan yaklasik 2-3 sene önce bir tane yavru sultan papagani almistim. Üreticisi bunu elde besledigi icin sürekli ilgi isteyip bagiriyordu. Kafesi acar acmaz hemen omuza konuyor ve hiç ayrilmiyordu. Ta ki yanina arkadas alana kadar. Arkadas aldiktan sonra kendi haline takilmaya basladi.

Demem o ki, normalde sürü halinde yasayan bir kusun yalnizken insandan ilgi beklemesi kadar normal bir şey yok. Ben sahsen bu tür kuslarin tek beslenmesini desteklemiyorum. Tabii bu benim fikrim. Besleyecekseniz de ilgilenmek icin cok vaktiniz ve sabrinizin olmasi gerek.

Anladım, sonuna kadar ilgi gösteririm tabii fakat bu davranışlarına devam ederse bir yerini yaralamasından korkuyorum açıkçası. Maalesef başka bir kuşta alamam, keşke alabilsem eşlik edebilmesi için ama bir süre yalnız olması gerekecek. Öncesinde beslediğim kuşta böyle bir davranış olmadığından dolayı da ne yapacağım bilmiyorum bir tavsiyeniz var mı acaba?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı