Kuşum yaşlılıktan tünekte duramıyor

Yakın zamanda kuşum ölecek, kendisi hint bülbülü erkek, 5 buçuk senedir hayatta. Benim için çok anlamlı bir birey yaşlılıktan dolayı kafesteki tüneklerde duramıyor, yere yem ve su koydum onlardan yiyor. Dün tüneğe çıkıyordu, bugün çıkamıyor. Artık yapacak bir şey yok, ölümüne hazırlanmaya çalışıyorum. Umarım önceki eşi gibi ellerimde ölmez. ( içimi dökmek istedim. )

Hocam acınızı çok iyi anlıyorum. Bende 10 yaşlarında bir muhabbet kuşu sahiplenmiştim. 17'ye birkaç ayım kala kuşum ellerimde ölmüştü :(. Hayvanlara ben çok bağlanıyorum çoğu kişi yüzüme karşı bunun yanlış bir şey olduğunu söylüyor fakat insanlara artık güvenemiyorum kuşlarımla konuşuyorum ve daha rahat hissediyorum. 10 yaşımdan beri bakıyorum evimde çok fazla kuş var. 13-14 tane vardır herhalde hepsini ayrı ayrı seviyorum. Allah kuşunuzun ömrünü uzun etsin hocam.

-Kuşunun resmini görsem senden gizli aynısından alıp kafese koysam haberin olmasa bir 4 senede o yaşar.
(bu yöntem kedi köpek için geçerli değildir.)

Simdiye kadar 4 farkli muhabbet kusu besledim ve hicbirisi 2 yildan fazla yasayamadi. İlk aldigimiz oldugunde daha kucuktum ama digerlerini kendi elimle gomdum. Hepsini ayni yere ust uste gomdum ki ileride yerlerini kolay hatirlayabileyim. Daha gecenlerde 4. kusum gozumun onunde can verdi, icimden bir ses sanki kotu bir olay olacagini soylemisti be ben de heen kusuma baktim. Son kere titredikten sonra ses verdigimde cevap veremedi. Sadece 1 ay yasamisti evimizde.
Dayanıklı ciklet balıkları alsan ne sürede yaşar elinde. Kuşlar öyle kolay pes edecek canlı değil. Nasıl kuş baktınız siz böyle?

Dayanıklı ciklet balıkları alsan ne sürede yaşar elinde. Kuşlar öyle kolay pes edecek canlı değil. Nasıl kuş baktınız siz böyle?
Kucukken olen kusumu ayak mantarindan dolayi kaybettim. İkinci kusumu kuruluk hastaligindan kaybettim. Ucuncu kusumda cucelik vardi ve buyumuyordu, haliyle yasamasi uzun surmedi. Son kusumun tuyleri kotu kokuyor diye sicak suda yikadim ve kuruladim ama bu sefer usuttugu icin oldu. Hatta bir yil yasatabildigim kopegim de vardi ama ona otobus carpti.

Kucukken olen kusumu ayak mantarindan dolayi kaybettim. İkinci kusumu kuruluk hastaligindan kaybettim. Ucuncu kusumda cucelik vardi ve buyumuyordu, haliyle yasamasi uzun surmedi. Son kusumun tuyleri kotu kokuyor diye sicak suda yikadim ve kuruladim ama bu sefer usuttugu icin oldu. Hatta bir yil yasatabildigim kopegim de vardi ama ona otobus carpti.
Üzüldüm ama ne bu yani senin hayvanlarla aranda olmayan şey.

Simdiye kadar 4 farkli muhabbet kusu besledim ve hicbirisi 2 yildan fazla yasayamadi. İlk aldigimiz oldugunde daha kucuktum ama digerlerini kendi elimle gomdum. Hepsini ayni yere ust uste gomdum ki ileride yerlerini kolay hatirlayabileyim. Daha gecenlerde 4. kusum gozumun onunde can verdi, icimden bir ses sanki kotu bir olay olacagini soylemisti be ben de heen kusuma baktim. Son kere titredikten sonra ses verdigimde cevap veremedi. Sadece 1 ay yasamisti evimizde.
Hocam kuşlara neyle bakıyorsunuz acaba? Benim muhabbet kuşum 9 yaşına girecek. Aynı ilk gün ki gibi hiç halsizlik vs yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı