Kusursuz Bir Yaratıcı Var Mıdır Yoksa Evrim Teorisi Doğru Mudur?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Video izlemekle ugrastirmadan direkt 2 cumleyle yazar misin, BigBang yaziyorduysa neden ilk Musluman birileri iddia etmedi bu Kurami da 1300 sene beklediler?

@bitwise O yine saçma sapan videolarını arıyordur, video atarak bilimsel teorileri çürüteceğini sanıyor. Su falan diyor, Kuran'da yazan insan yaratılış safsataları toprak, balçık, aşılanmış yumurta, meni gibi şeylerden de bahsediliyor ama o nedense bunlara değinmiyor.

Hareket edemeyen maddeler evrimi oluşturmuş diyorlar. Madem evrim var neden şu an olmuyor ve hareketsiz maddeler nasıl bir araya geldi?
Ortada hiçbir kanıt olmamasına rağmen "kusursuz" bir tanrıya inanıyorsun ama binlerce kanıtı olan ve artık bence tartışılması bile gerekmeyen evrime inanmaman gerçekten mantıklı bir hareket.
Evrim kanıtlanmadı cahil cahil takılmayın. Evrim bir teoirdir gerçekliği bir varsayımdır daha kanıtlanmadı. Kanıtlanamaz.
Kanıtlanan bir teorinin denenip sonuca ulaşılması lazım.

Hareket edemeyen maddeler evrimi oluşturmuş diyorlar. Madem evrim var neden şu an olmuyor ve hareketsiz maddeler nasıl bir araya geldi?
Şu an canlılar yine değişiyor, evrimleşiyor. Evrim birden gerçekleşmiyor binlerce yılda gerçekleşiyor.

Evrim kanıtlanmadı cahil cahil takılmayın. Evrim bir teoirdir gerçekliği bir varsayımdır daha kanıtlanmadı. Kanıtlanamaz.
Evrim kanıtlıdır, varsayım demek cehalettir. Teori demek kanıtlanmamış manasına gelmez, teori demek bir şeyin nasıl ve neden sorusuna cevap verir. Uzun süreli gözlemler ve incelemeler sonucu elde edilen bilgilerdir. Evrim ve evrim teorisi de aynı şey değildir. Evrim teorisi evrimin nasıl ve neden oluştuğunu açıklar. Hipotezler kanıtlanınca teori, teori de kanıtlanınca yasa olmaz. Nasıl ki kütle çekim yasasını açıklamak için yer çekimi teorisi var, aynı şekilde evrimi açıklamak içinde evrim teorisi vardır.

@kaplumbaga deden Konu haziran ayında açılmış, nereden bulduysa artık bir şekilde konuyu hortlattı.

Ben videolar ile bilimsel teori çürütmeye çalışmıyorum. Attığım videolarım bilimsel teorileri çürütmek için değil -ki bilimsel teorileri çürütmenin yeri bu videolar değil- konuya yönelik önemli videolardı.

Şimdi konumuz çamur Mü’minûn Suresi 12. Ayet'i ele alalım.
"Andolsun, biz insanı, çamurdan (süzülmüş) bir özden yarattık."

İnsan vücudunu incelediğimizde karşımıza amino asitler ve DNA'lar gibi moleküller çıkar. Daha da parçaladığımızda çıkacak maddeler; oksijen, azot, potasyum, magnezyum gibi atomlar. Acaba toprağı oluşturan ham maddeler nedir? Gene aynı şekilde; O, K, N, S, C, Mg gibi atomların olduğunu göreceğiz. Vücudumuzda olup çamurda olmayan bir şey yok. Vücudumuz tamamen çamurdaki ham maddelerden oluşuyor.

Ayrıca ayet-i kerimede "özden yarattık" buyrulmaktadır. Baktığımızda gerçekten insan vücudu rastgele bir topraktaki hidrojen, potasyum gibi maddelerin rastgele bir birleşiminden oluşmuyor bunların tamda gerekli şekilde ve oranlarda kullanımlarıyla oluşuyor. Bir tanesine değineyim kemiklerimizde sağlamlığı veren kalsiyumdur. Kalsiyum vücudumuzda daha az bulunsaydı biz bunun eksikliğini bir çok şekilde hissedecektik. Örneğin, bir elmayı ısırınca dişlerimiz parçalanabilirdi mesela. Yani sadece kalsiyum olması yetmiyor onun belirli oranlarda olması lazım.

Buradan alınan ve Allah'ın kudretin gösteren mesaj da şudur, "Şu çamuru sen sıradan, değersiz görüyorsun. Al eline bir bak, senin vücudun tamamen bu ham maddeden oluşuyor ama bak vücudunu ne hale getirdi."

Son düzenleme:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ben evrim konusunu her yönüyle birlikte İslami ve bilimsel olarak araştırmaktayım. Çünkü evrim kesinse eğer, bu da bizim için Allah'ın ayetleri (delilleri) oluyor. Allah'ın ayetini inkar edemeyiz, anlayamadığım noktalardan biri de "bilimsel ve kesin" denilen bir teoriye kendi camiasından binlerce bilim adamı tarafından kuşku duyulması. Eğer bilimsel ve gözlemlenebiliyorsa, bu bilimsel camia nasıl yer çekimi kanununa itiraz etmiyorsa aynı şekilde darwin'in teorisine de itiraz etmemeli değil mi? En basit örneği,

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bu söylemlerde bulunanlar sıradan insanlar olunca "cahil" yaftası vuruyorsunuz hadi buyrun.

Evrim konusunda yorum yapamayacağım. Ama şunun bir gerçek olduğuna eminim: ( Bana göre ) Kusursuz bir yaratıcı var. Dünyadaki ekosistemi incelerseniz, coğrafik şekillere dikkat ederseniz çok rahat bir şekilde inceleyebilirsiniz. İnsanın kusursuz olarak var edilmesi. İnsan doğada adaptasyona en uygun canlıdır. Örneğin bir ayıyı ( Boz veya Kutup ) çöle atarsanız yaşayamaz. Bizim dışımızdaki canlılar belli bir yaşam alanıyla sınırlandırılmış. Bir arkadaşımızın engelli kardeşlerimiz ile alakalı sorusu olmuş. Normalde kusur olarak kabul edilir. Ama vücutta eksik bölge yerine, diğer bir bölge daha aktif çalışır ( Örneğin, doğuştan kolu bir arkadaşım vardı. Ama ayakları çok güçlüydü. Futbolu bariz bir şekilde çok iyi oynuyordu. Sol ayağı sağ ayağına göre biraz daha gelişmişti ama vücudu futbol için çok uygundu. ) Allah, kişiye kaldıramayacağından daha fazla yük verilmez denmiş. İnsanların çaba sarf ettiği, imkânsız gibi görünüp başarılan bir çok öykü var. Bu soruya yanıtım bu şekilde olur. Çok kısa da hemen şundan bahsedeyim: “Hz.Musa, kendisine yüce Allah’ın katından özel ilim verilen kul Hz.Hızır’la buluşur ve ondan istifade etmek için birlikte yolculuğa çıkmak ister, ancak hiçbir şeye karışmaması ve itiraz etmemesi şartıyla kabul edilir. yolda Hz. Hızır, bir çocuğu öldürüverir. Hz. Mûsâ, haksız yere bir çocuğu öldürdüğü düşüncesiyle itiraz eder, Hz. Hızır da öldürdüğü çocuğun anne babasının inanmış sâlih kimseler olduğunu, çocuğun onları azdırıp yoldan çıkarmasından endişe edildiği için öldürdüğünü açıklar.” Bu da Allah'ın bir hikmetidir. Bilemeyeceğimiz şeylerin olduğu kesin(dir). Bunları ne zaman öğreniriz ? Belki öteki tarafta. Yani demek istediğim her şeyi Allah'ın hikmetine getirmiyorum. Ama bazı soruların cevaplarını kesin olarak da bilemiyorsak, hatta tahmin bile yürütemiyorsak bunun bizim irademiz dışında olduğunu kabul etmemiz lazım diye düşünüyorum. Sizlerin de düşüncelerini oldukça merak ediyorum dostlar.
Not: Hz. Hızır ve Hz. Musa olayını Ekşisözlük'ten aldım. Yazım yanlışları için kusura bakmayın.

Arkadaşlar şuna da bi göz atın isterseniz. (Tabi arada sıkılıp kaparsan sana kalmış)

--->

Bu kanaldaki içerikleri izlemenizi öneririm.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…