Ben neyi çökertmeye çalıştım? Sadece konuyla alakası olan ve Kur'an'da bulunan bir ayette 1400 yıl önce bilinmeyecek olan bir mucizenin bulunduğunu bahsettim.
Her şeye biliniyordu deyip duruyorsun. O cahiliye dönemini baz alırsak düşük seviyede de olsa Arap edebiyatından başka bir metinle ilgilendiklerine rastlayamıyoruz. Günlük yaşantısı ehl-i beyt ve sahabelerce kayda alınan -meclislere girerken hangi ayakla girdiğini hangi ayakla çıktığı dahil- Hz. Muhammed'in ne bir kitap okuduğu, ne yazdığı sahih kaynakları incelediğimizde ne görülmüş ne duyulmuş. Böyle bir zat demirin gökten indiğini nereden bilecek? (Hadid-25) "daha önce biliniyordu" dersen, günümüz teknolojisini geçmişte de var kabul edeceğiz. Bu sebeple eskiden biliniyordu söylemi bu teknoloji konusunu asla izah etmiyor. Aklı olan biride bunların beşerin bilemeyeceğini görür zaten.
Kur'an-ı Kerimde şöyle buyrulur: "Andolsun, senden önce de peygamberler gönderdik. Onlardan sana anlattıklarımız da var, anlatmadıklarımız da var.." (Mü’min Suresi 78. Ayet)
Daha önceki peygamberlerin vahiyleri yazıt olarak yazmadığının delili var mı? Çinlilerin, Hindistanlıların yazıtlarında da aynı olgular geçmektedir. Bu kadar farklı coğrafyalarda, birlik içinde olarak anlatılması, hepsinin bir yerden geldiğini ispat etmez mi?
Ayrıca teorinize bakacak olursak ilk hücre suda oluştu. Suyun içerisindeki bir takım kimyasal maddelerin dizilimleri ile ilk hücrenin oluşması, suyla oluşmadı demek olmuyor.
Videoda ki şahısın attığım kısmındaki söylemleriyle aynı düşünceye sahipsiniz sanırım.
Evrim kanıtlanmadı cahil cahil takılmayın. Evrim bir teoirdir gerçekliği bir varsayımdır daha kanıtlanmadı. Kanıtlanamaz.Ortada hiçbir kanıt olmamasına rağmen "kusursuz" bir tanrıya inanıyorsun ama binlerce kanıtı olan ve artık bence tartışılması bile gerekmeyen evrime inanmaman gerçekten mantıklı bir hareket.
Şu an canlılar yine değişiyor, evrimleşiyor. Evrim birden gerçekleşmiyor binlerce yılda gerçekleşiyor.Hareket edemeyen maddeler evrimi oluşturmuş diyorlar. Madem evrim var neden şu an olmuyor ve hareketsiz maddeler nasıl bir araya geldi?
Evrim kanıtlıdır, varsayım demek cehalettir. Teori demek kanıtlanmamış manasına gelmez, teori demek bir şeyin nasıl ve neden sorusuna cevap verir. Uzun süreli gözlemler ve incelemeler sonucu elde edilen bilgilerdir. Evrim ve evrim teorisi de aynı şey değildir. Evrim teorisi evrimin nasıl ve neden oluştuğunu açıklar. Hipotezler kanıtlanınca teori, teori de kanıtlanınca yasa olmaz. Nasıl ki kütle çekim yasasını açıklamak için yer çekimi teorisi var, aynı şekilde evrimi açıklamak içinde evrim teorisi vardır.Evrim kanıtlanmadı cahil cahil takılmayın. Evrim bir teoirdir gerçekliği bir varsayımdır daha kanıtlanmadı. Kanıtlanamaz.
Ben videolar ile bilimsel teori çürütmeye çalışmıyorum. Attığım videolarım bilimsel teorileri çürütmek için değil -ki bilimsel teorileri çürütmenin yeri bu videolar değil- konuya yönelik önemli videolardı.@bitwise O yine saçma sapan videolarını arıyordur, video atarak bilimsel teorileri çürüteceğini sanıyor. Su falan diyor, Kuran'da yazan insan yaratılış safsataları toprak, balçık, aşılanmış yumurta, meni gibi şeylerden de bahsediliyor ama o nedense bunlara değinmiyor.