- Makaleler
- 1
Ben neyi çökertmeye çalıştım? Sadece konuyla alakası olan ve Kur'an'da bulunan bir ayette 1400 yıl önce bilinmeyecek olan bir mucizenin bulunduğunu bahsettim.
Her şeye biliniyordu deyip duruyorsun. O cahiliye dönemini baz alırsak düşük seviyede de olsa Arap edebiyatından başka bir metinle ilgilendiklerine rastlayamıyoruz. Günlük yaşantısı ehl-i beyt ve sahabelerce kayda alınan -meclislere girerken hangi ayakla girdiğini hangi ayakla çıktığı dahil- Hz. Muhammed'in ne bir kitap okuduğu, ne yazdığı sahih kaynakları incelediğimizde ne görülmüş ne duyulmuş. Böyle bir zat demirin gökten indiğini nereden bilecek? (Hadid-25) "daha önce biliniyordu" dersen, günümüz teknolojisini geçmişte de var kabul edeceğiz. Bu sebeple eskiden biliniyordu söylemi bu teknoloji konusunu asla izah etmiyor. Aklı olan biride bunların beşerin bilemeyeceğini görür zaten.
Kur'an-ı Kerimde şöyle buyrulur: "Andolsun, senden önce de peygamberler gönderdik. Onlardan sana anlattıklarımız da var, anlatmadıklarımız da var.." (Mü’min Suresi 78. Ayet)
Daha önceki peygamberlerin vahiyleri yazıt olarak yazmadığının delili var mı? Çinlilerin, Hindistanlıların yazıtlarında da aynı olgular geçmektedir. Bu kadar farklı coğrafyalarda, birlik içinde olarak anlatılması, hepsinin bir yerden geldiğini ispat etmez mi?
Ayrıca teorinize bakacak olursak ilk hücre suda oluştu. Suyun içerisindeki bir takım kimyasal maddelerin dizilimleri ile ilk hücrenin oluşması, suyla oluşmadı demek olmuyor.
Videoda ki şahısın attığım kısmındaki söylemleriyle aynı düşünceye sahipsiniz sanırım.
Video izlemekle ugrastirmadan direkt 2 cumleyle yazar misin, BigBang yaziyorduysa neden ilk Musluman birileri iddia etmedi bu Kurami da 1300 sene beklediler?