Evrim var demek yaratıcı yok demek değildir. Yaratıcı olmadan evrenin düzeni açıklanamaz bana göre. İkiside var kısacası.
Evrende bir düzen yok, evrenin oluşumu evrimin konusu değil ikisi ayni şeyler değil.Yaratıcı olmadan evrenin düzeni açıklanamaz bana göre. İkiside var kısacası.
Bu bağlamda, kusursuz fikirlerinizle Adem ile Havva'yı da açıklarsanız sevinirim.Evrim vardır. Tanrı da vardır. Evrim bizim zamanla işlevini kaybetmiş veya artık yeterli kalmayan organlarımızı geliştirmemizdir. Bu durumda biz sürekli güncellenen bir bedene girmişiz demek oluyor. Yani sürekli mükemmele ulaşma arzusu. Bunu yapabiliyorsak, bence mükemmel yaratılmışızdır.
Peki evrende düzen olduğunu nerden çıkardın?
Evrende bir düzen yok, evrenin oluşumu evrimin konusu değil ikisi ayni şeyler değil.
Bu konuya bir ayet-i kerimeye değinmek istiyorum bu ayet bize "kainatın" ve "canlılığın" nasıl var olduğunu net bir şekilde gösteriyor.
İnkâr edenler, göklerle yer bitişikken, bizim onları ayırdığımızı ve diri olan her şeyi sudan meydana getirdiğimizi görmediler mi? Hâlâ inanmayacaklar mı?
(Enbiyâ Suresi 30. Ayet)
Göklerin ve yerin bitişikken ayrılması da, "evrenin evriminin" kuramı olan "Büyük patlama" teorisini de gören gözlere gösteriyor.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.