Kutsalkitap.org sitesinin bana gönderdiği ıncil

• Konuyu başlatan Doin
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 166
  • Görüntüleme 32.001
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
@WharleX bahsettiğin sorunun islamofobi ile alakası yok ki. Düşünen herkes bu soruyu sorabilir.

Ayrıca saygı görmek isteyen önce saygı göstermeyi öğrenmeli.

Gibi...

Arkadaşım bu konuşmanın başını da atsana. Bunun başında karşı taraf İslam'ı umursamıyorum yazmıştı işinize geldiği gibi yapıyosunuz bunları.

Zaten öyle olur ama adam gece yatmadan önce düşünür.

Hocam ben her gece yatmadan önce düşünüyorum şahsen ben yıllar boyunca islama körü körüne inanan insanlardan bir tanesiydim şu an kalkıp kuranı baştan sona okumadım fakat mutlaka okumayı düşünüyorum kuranda bulunan bazı ayetler ile benim bakış açım uyuşmasa bile okumaktan hiçbir şekilde zarar gelmez. Demin mesajlarda yazdım fakat sanırım biraz sönük kaldı hangi dine mensup olduğunuz önemli değil benim dikkatimi çeken bir konu var bunun hakkında 10-15 dakikalık belgeselde seyretmiştim Sana'a el yazmalarını vikipedi veya belgeselden falan inceleyebilirsiniz.

Şöyle söyleyeyim dostum, İslam aslında bu diğer bahsettiğin Hristiyanlık, Yahudilik gibi dinlerin vermek istediği ortak mesajdır. Bazı kıssalar hem Kur'an'da, hem İncil'de, hem Zebur'da vs. var; örneğin Hz.Musa kıssası. Bundan dolayı diğer dinler -bence- gerçek yol değildir. Kur'an'da da zaten bu durumdan bahsedilmekte.

Sadece bir tane dinin olmaması ise, insanın özgür iradesinden dolayıdır. Yine İslam inancına göre biz bu dünyaya sınav olmak için geldik (ayrıca çoğu dinde de sınavın başlangıcının yasak elma olduğundan bahsedilir). Bundan dolayı da İslam inancında ateizm, deizm gibi fikirler lanetlenmemiştir. Hatta kafası karışık olup da Kur'an'da geçen güzel ahlaki şeyleri yapan kişilerin (örneğin zulüm etmemek, devlet malı yememek) kurtuluşa ereceği söyleniyor.
Haklısın hocam zaten tüm dinlerin ortak amacı iyi bir insan olmayı sağlamak ve bu bana saçma geliyor. "Bu kadar dine ne gerek var?" diye soruyorum kendime. Sen ona inanırsın o başkasına inanır önemli değil.

Arkadaşım bu konuşmanın başını da atsana. Bunun başında karşı taraf İslam'ı umursamıyorum yazmıştı işinize geldiği gibi yapıyosunuz bunları.
İslam hoşgörü dini değil miydi? Böyle bir şey yazmak ne kadar doğru? Bunu yazabildiğine göre Allah ya da Peygamber olmalı arkadaş. Dediğim gibi bu cümle bence saygısızca. İlk mesajı da öyle.

Okuyup kültürleneceğine inanıyorsan devam et yoluna.
Direkt agresif bir mesaj ilk mesajı da. Kimsenin İslam'a laf attığı yok merak etme.

Haklısın hocam zaten tüm dinlerin ortak amacı iyi bir insan olmayı sağlamak ve bu bana saçma geliyor. "bu kadar dine ne gerek var?" diye soruyorum kendime. Sen ona inanırsın o başkasına inanır önemli değil.

İslam hoşgörü dini değil miydi? Böyle bir şey yazmak ne kadar doğru? Bunu yazabildiğine göre Allah'ya da peygamber olmalı arkadaş. Dediğim gibi bu cümle bence saygısızca. İlk mesajı da öyle.

Direkt agresif bir mesaj ilk mesajı da. Kimsenin İslam'a laf attığı yok merak etme.

Müslümanlar kusurludur İslam kusursuzdur. Ayrıca her ne görüşte olursa olsun beni ilgilendirmez konuyu açan arkadaş İslam'ı umursamıyorum yazdıktan sonra saygı duymamızı mı bekliyor?

Örneğin, ben buradaki bir üyeye desem ki benim inandığım dine inanmak zorundasın desem, bu yanlış olmaz mı sizce? Evet yanlış olur. Bazı kişilerde şu algı var: Benim inandığım dine inanmak zorunda. Benim dinime inanmayana hakaret edeyim ve saygı duymayayım. Dini farklı olduğu için konuşmam gibi şeyler söylüyorlar. Bu yanlış tutum.

Müslüman'lar kusurludur İslam kusursuzdur.
Bunun hakkında bir şey yazmak istemiyorum, konu kilitlenmesin.
Ayrıca her ne görüşte olursa olsun beni ilgilendirmez konuyu açan arkadaş İslam'ı umursamıyorum yazdıktan sonra saygı duymamızı mı bekliyor?
Kendi görüşüdür buna hiç kimse karışamaz. Umursamıyor diye hakaret mi edeceksiniz? Hz. Muhammed böyle mi yapardı dini umursamayanlara? Bir düşün bakalım. Lafa gelince en Müslüman sizsiniz...

Öğreneceksiniz, 100 yıl geçse de 500 yıl geçse de karşıt görüşlere saygı duymayı öğreneceksiniz.

Bunun hakkında bir şey yazmak istemiyorum, konu kilitlenmesin.

Kendi görüşüdür buna hiç kimse karışamaz. Umursamıyor diye hakaret mi edeceksiniz? Hz. Muhammed böyle mi yapardı dini umursamayanlara? Bir düşün bakalım. Lafa gelince en Müslüman sizsiniz...

Öğreneceksiniz, 100 yıl geçse de 500 yıl geçse de karşıt görüşlere saygı duymayı öğreneceksiniz.

Kardeşim anlamıyor musun anlamak mı istemiyorsun o zaman bizim niye İslam da seni umursamıyor yazmamız saygısızlık oluyor taraflı yaklaşma olaya. Ayrıca hakaret falan görmedim ben?

@WharleX İslam bir kişi/insan değil, tüm insanlığa hitap eden dindir. Umursamama gibi bir durumda tüm insanlığa değil sadece Müslüman'lara indirilmiş anlamı çıkar ortaya.

Haklısınız, neyse peygamberimizin (S.A. V.) Çok güzel bir hadisi var “senin dinin sana benim dinim bana.” bu konuyu daha fazla uzatmak istemiyorum iyi geceler.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı
09:05:00