@Hakan_SS hocam 0 almanız daha mantıklı bence, özellikle Gittigidiyordan alışveriş yapmanızı önermem. 100-200 Lira daha pahalı olsun ama 0 ve satıcısı düzgün olsun, bence Hepsiburadadan alın.
İkinci el işlemci almak çok mantıklı. En sağlam parça işlemcidir çünkü. İşlemcilerde fabrika hatalı sorun çıkma olasılığı milyonda 1. İkinci elde bu sıfır oluyor tabi kullanıldı çünkü. Sonradan sen zarar vermediğin sürece bozulması imkansız zaten. Kaldı ki RT işlemciler sıfır.
@Hakan_SS hocam 0 almanız daha mantıklı bence, özellikle GittiGidiyor'dan alışveriş yapmanızı önermem. 100-200 Lira daha pahalı olsun ama 0 ve satıcısı düzgün olsun, bence Hepsiburada'dan alın.
Arkadaşlar tray işlemciler sıfırdır, niye adamın kafasını karıştırıyorsunuz. İlanda 2. el diye özellikle belirtildiyse görmemişim kusura bakmayın ama böyle bir ibare yoksa sırf tray diye 2. el demeniz yanlış.
Arkadaşlar tray işlemciler sıfırdır, niye adamın kafasını karıştırıyorsunuz. İlanda 2. el diye özellikle belirtildiyse görmemişim kusura bakmayın ama böyle bir ibare yoksa sırf tray diye 2. el demeniz yanlış.
Genel olarak trayler 2. elldir algısı var ya, insanlar sırf bu algıdan ötürü gidip 200-300 lira fazla para veriyor ya ondan belirtme gereği duydum. Para kolay kazanılmıyor, dandik bir fan ve kutu için 300 lira vermeye gerek yok . Ama dediğiniz gibi çok yakın fiyatsa tabii ki kutulu tercih edilir.
Hocam Gittigidiyordan bir arkadaşım bu şekilde işlemci almıştı, biliyorum 0 olduklarını ama o işlemci problemli çıkmıştı ve ne yaparsak yapalım iade edemedik. Ben bu yüzden Tray işlemcilerden sakınıyorum.
Anakart modeline göre değişir aslında BIOS'tan açılıyor. Benim ASUS anakartım var ve BIOS'ta arama kısmına "Core Performance" yazınca direkt çıkıyor. Başka model bir anakartınız var ise internetten "CPB açma" tarzında başlıklar ile video vs. bulabilirsiniz.
Anakart modeline göre değişir aslında BIOS'tan açılıyor. Benim ASUS anakartım var ve BIOS'ta arama kısmına "Core performance" yazınca direkt çıkıyor. Başka model bir anakartınız var ise internetten "CPB açma" tarzında başlıklar ile video vs. bulabilirsiniz.