Kuyumcuda çalışmak

Hiç düşünmeden git. Şu devirde okul falan okumaya gerek yok. Erkenden işi öğren.

Tamamdır hocam sağ olun. Soyulmam deme? Koltukları silerken içeri silahlı bir adam girmesini istemiyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam buna benzer bir olay yaşar mıyım?

Yapıyorsan korkma, korkuyorsan yapma. Her işin tehlikesi var. Gidip inşaatta çalışsan kafana malzeme düşüp seni öldürebilir veya kuryelik yapsan kaza yapıp ölebilirsin. İşlek bir dükkansa soygun olasılığı az olur. Artık böyle şeyleri yaşamak eskisine göre zorlaştı çünkü. Ama korkuyorsan girme hiç.

Yok yok ama dükkanda 2-3 kişiyken falan yaşamayız deme bu olayı? Zaten işlek bir yer kuyumcular çarşısı. Her yerde kuyumcu var.
2' dir aynı şekilde yazıyorsun dikkatim dağıldı okurken "deme" şeklinde yazma lütfen " değil mi" diye yaz.
Her işin tehlikesi var. Ama riski olduğu kadar getirisi daha fazla. İşi öğren.

Bizim ülkemizde öyle filmlerde ki kuyumcu soygunu olmuyor, oluyor ancak bu öyle silahla baskınla olmuyor. Çok az bir ihtimal.

Onun yerine tırnakçılar, sahte paracılar ile uğraşıyorsun, zaten iş yeri sahibi tecrübelenmeden seni hayatta kasaya koymaz. Bende lisede 2 ay kuyumcuda çalışmıştım, takı parlatırdım, raf temizlerdim, ustam satış yaparken izlerdim, bizim tek taşı yerleştirmek için makinemiz vardı onu kullanırdım.

Yazın yapacak bir şeyin yoksa ve asgari ücret veriyorsa git çalış düşünmeden.

Çok yapabilecek gibi durmuyorsun. Silahlı adamdan korkmayacaksın. Biraz güven kendine, birisi soymaya kalkarsa al silahı elinden. Hem iyi de ödül verirler, kahraman olursun deme.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı