Kuzenim beni Kanada'ya davet etti

İngilizce biliyor musun? Eğer iyi bilmiyorsan orada sıkıntı yaşayabilirsin. Zaten 20.000 TL geliriniz varmış, bu ülkede İngilizceni geliştirip 18 yaşını geçtiğinde de gidebilirsin. Hatta üniversite sınavında iyi bir sonuç yaparsan bu ülkede de kalabilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:

Fazla bilmiyorum, geliştirmeye çalışıyorum.

Hocam nereye adım atsam Suriyeli, üstelik meslek lisesinde okuyorum, orada yeteneğe göre meslek seçiliyor. Emin olun tek sorun para değil.

Evet her şey para, tüm her şey para.

Arkadaşın anne babası ölmeyecek mi? Ölse anne babasından kalanlarla geçineceğine gidip Kanada'da okulunu okur ve mis gibi maaş alır. Evlenir, çocuklarını da rahatlıkla ve güvenliklerinden şüphe etmeyerek büyütür. Türkiye'de 20 sene sonra ne olacağı belli değil.

Cidden çok iyi özetlediniz hocam.

Çocuğun annesi babası maksimumu 45 yaşındadır. Ortalama 70 sene yaşasalar 25 sene içerisinde ailesi burada yüklü bir miktar para bırakır ki zaten geçmişten kalma yatırımları vardır. Türkiye'de şu anda dolar kuru arttığı için işçilik masrafı azaldı. Yavaş yavaş diğer ülkelerden buraya ucuz işçilikten dolayı yatırım gelmeye başlıyor, olayı siyasete bağlama lütfen. Bu arkadaş Türkiye'de iş yapıp, yurt dışına ürün satsa inan daha fazla kazanır. Kalıpçılık gibi mesela anladın mı? Bu arkadaşın ne iş yapmak istediğini bilmiyorum ama ailesi zenginken zaten bu ülkeden gitmek mantıklı değil. Oraya gitse dolar arttığı için orada sıkıntı çeker.

Hocam babam zaten dolar olarak alıyor maaşı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…