Kuzenime dava açabilir miyim?

Teşekkürler hocam.

Güncel.

Hocam az önce son kısmı farketmemişim şimdi sormak istiyorum. Bu karşı tarafın avukat ücretinin bana yansıması kaybedersem kesin olarak oluyor mu?

Son düzenleme:

Yargıda çekirdek ailendekilere bile dava açma hakkın vardır. Ama böyle bir olay takipsizlik verilir dosya öyle kalır bence. Sen saygını boz bunun ağzını burnunu kır sülale de rahatlasın sen de rahatla. Öyle büyük olmaz.

Dava açma hakkın var. Dava açtığında kişi en yakın karakoldan çağıralacak ifadesi alacaktır. Aileler bunu duyduğunda devreye girip seni vazgeçmen için ikna edemek isteyecekler. Savcı dosyayı uzlaştırmama memuruna verecektir. Sana ne isteğini soracak ( özür dilemesini, bir daha böyle yapmamasını yada şuraya bu kadar bağışta bulunsun gibi yada kitap okumasını bile isteye bilirsin). Çok fazla birşey çıkmıyor böyle davalardan 3 ay habis 5 yıl içerisinde tekrar ederse üzerine eklenir falan para cezası verip gönderecektir hakim.

Hocam tek vuruşuyla beni ikiye bölme ihtimali var. 16 yaşındayım o 23 yaşında.

Teşekkür ederim.

@szep Bu tür olaylarda dava açılmadan önce uzlaştırmaya çalışıyorlar. Babam uzlaştırmacı ve genelde hakaret olaylarında özür dileme, bir miktar para vb. karşılığında uzlaşıyorlar. Taraflar kabul etmezse dava açılabiliyor ama davayı kaybetme durumunda dava ücretleri sana kalıyor. Yeterli kanıtın varsa şikayette bulunmayı deneyebilirsin. En azından uzlaştırma sürecinde karşı tarafın başına iş açmış olursun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…