KVK Servisi Onarım Yapmıyor

Yer
Kocaeli
Daha fazla  
Meslek
Tarih
Arkadaşlar Vatan Bilgisayar üzerinden Xiaomi Redmi Note 7 aldım ve batarya sıkıntılı çıktı. Bana garanti belgesini vermediler ve kendilerine aldılar. İstediğimde, 'Fatura ile servise gönderebilirsiniz. ' Diye söylediler. Dün gidip telefonu verdim. 'Vatan Bilgisayar telefonlarında KVK Servisi bakıyorlar fakat onarım yapmıyorlar. Cihazda herhangi bir kullanım sıkıntısı yoksa geri iade alırlar. ' Dedi. Başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Ben telefonu onarım yapmayacaksam ve kullanmayacaksam ne anladım ben o işten? Böyle rezalet olur mu hiç? Bu işte bir sıkıntı var iade verdim fakat içimde şüphe var kullanıcı hatası diye geri verecekler ve ortada kalacağım. Arkadaşlar koskoca KVK Servis neden onarım yapmasın? Neden bir kullanım sıkıntısı olunca geri almasın?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yazınızdan pek bir şey anlayamadım ama sonuç olarak Vatan bilgisayara geri iade ettiniz ve ödemeyi beklediğiniz sonucuna vardım.
En kotü senaryo birbirlerine düşürürsünüz eninde sonunda çözüme ulaştırmak zorunda kalırlar. Bunlara çirkef yapmadan çözüm odaklı iş yapmıyorlar genelde. Nereye kadar sallayabilirsem o kadar iyi düşüncesindeler.

Şimdi arkadaşlar benim Xiaomi Redmi Note 7 cihazım var. Vatan Bilgisayardan 16 Haziran 2019 Tarihinde aldım. Bataryası sıkıntılı çıktı ve çok hızlı bitiyordu şarjı. Bende 27 Haziran 2019 tarihinde geri verdim. Vatan Bilgisayar çalışanları bana ilk aldığım gün Telpa servisi bakıyor dediler ve telefonu açarken kaş ile göz arasında garanti belgesini aldılar. Bende 'Garanti belgesi nerede?' diye sorduğumda bana 'Fatura ile servise verebilirsiniz.' dediler. Neyse bende bir daha bir şey demedim. 27 Haziran günü geldiğimde 'Xiaomi telefonlarına KVK garanti servisi bakıyor ama bunlar onarım yapmıyor cihaz sıkıntılıysa yenisini veriyorlar ya da para iadesi onayını veriyorlar' diye açıklamada bulundu firma çalışanları. Benim sorum şu neden bu servis çelişkisi ve garanti belgesi meselesi oldu? Bir servis neden onarım yapmaz?
Yazınızdan pek bir şey anlayamadım ama sonuç olarak Vatan bilgisayara geri iade ettiniz ve ödemeyi beklediğiniz sonucuna vardım.
En kotü senaryo birbirlerine düşürürsünüz eninde sonunda çözüme ulaştırmak zorunda kalırlar. Bunlara çirkef yapmadan çözüm odaklı iş yapmıyorlar genelde. Nereye kadar sallayabilirsem o kadar iyi düşüncesindeler.
Yazdıklarınızı okusaydınız keşke. Hiçbir şey anlamadım. Cihazınız bozulduysa KVK'ya fatura ile götürürseniz garanti şartları dahilinde onarımı ücretsiz olarak yapılır. Cihazın ekranı kırıldıysa ücretsiz yapmalarını beklemiyorsunuz herhalde.
Yine sorunuz varsa yazabilirsiniz cevaplarım.

Cihazınız sıkıntılı ve kullanıcı hatası sayabilecekleri bir kusuru yoksa ki arar bulmak için çaba harcarlar diye düşünüyorum böylesi sizin için daha iyi. Tamir görmüş ürüne sıfır parası vermeniz anlamına gelecektir bu. Vatan bilgisayar daha önce de bir müşterinin aldığı üründe garanti belgesi çıkmamış olması ile ilgili yanımda müşteri ile kavga ediyordu. Müşteri kutudan çıkmadı kardeşim diyor personel ve müdürü biz nereden bilelim diyor, uzayıp gitti tartışma. Sonuç olarak fatura ile götürebilecek olmamın önemi yok ben garanti belgemi istiyorum demek şart, kim bilir hangi açıklarını kapatmak için tırnak attılar garantiye.

Cihazınız sıkıntılı ve kullanıcı hatası sayabilecekleri bir kusuru yoksa ki arar bulmak için çaba harcarlar diye düşünüyorum böylesi sizin için daha iyi. Tamir görmüş ürüne sıfır parası vermeniz anlamına gelecektir bu. Vatan bilgisayar daha önce de bir müşterinin aldığı üründe garanti belgesi çıkmamış olması ile ilgili yanımda müşteri ile kavga ediyordu. Müşteri kutudan çıkmadı kardeşim diyor personel ve müdürü biz nereden bilelim diyor, uzayıp gitti tartışma. Sonuç olarak fatura ile götürebilecek olmamın önemi yok ben garanti belgemi istiyorum demek şart, kim bilir hangi açıklarını kapatmak için tırnak attılar garantiye.
Vatan'a güvendiğim için garanti belgesi için itiraz etmedim ama teknik servis odasındaki telefonu servise verecek olan personelin Xiaomi markasını bilmemesi beni çok tedirgin etti. Daha formu bile dolduramadı yukarıdaki personele soruyorsun Telpa servisi diyorlar. Aşağıdaki personel KVK diyor. Ama bunlar onarım yapmıyor diyor. Benim korkum telefonda bir şey yok deyip geri vermeleri.
Sonra bu ikilem olduğu için belgeyi neden vermediler diye düşündüm.

Son düzenleme:
En kötü senaryo ile baktınız elinizde kalacak, battı balık yan gider diyerek çirkeflik yaparsınız, kardeşim ben bu ürüne dünya para verdim bataryası sorunlu, sıfır aldığım, sıfır parası verdiğim ürünü tamir etseniz ona da razıyım onu bile yapmıyorsunuz, ben para iadesi istiyorum diye çıkışır en kötü senaryo verdikleri evrakların hepsi ile tüketici heyetine başvurursunuz. Gerçi ben bu konuda pek bilgi sahibi değilim, siz garanti belgesini niye vermediklerini mümkünse de temin etmelerini isteyin. Daha ürünü 1 hafta oldu alalı bu şekilde servis konusunda çelişki yaşayacaksam ben elimde garanti belgesi olsun isterim deyin. Tabi bunlar için öncelikle bekleyin bakalım nasıl sonuçlanacak karar.

En kötü senaryo ile baktınız elinizde kalacak, battı balık yan gider diyerek çirkeflik yaparsınız, kardeşim ben bu ürüne dünya para verdim bataryası sorunlu, sıfır aldığım, sıfır parası verdiğim ürünü tamir etseniz ona da razıyım onu bile yapmıyorsunuz, ben para iadesi istiyorum diye çıkışır en kötü senaryo verdikleri evrakların hepsi ile tüketici heyetine başvurursunuz. Gerçi ben bu konuda pek bilgi sahibi değilim, siz garanti belgesini niye vermediklerini mümkünse de temin etmelerini isteyin. Daha ürünü 1 hafta oldu alalı bu şekilde servis konusunda çelişki yaşayacaksam ben elimde garanti belgesi olsun isterim deyin. Tabi bunlar için öncelikle bekleyin bakalım nasıl sonuçlanacak karar.
Aynen öyle şuanlık beklemedeyim, fırtına öncesi sessizlikteyim.

Xiaomi Türkiye distribütörü Evofone'un sitesinde Genpa'nın teknik destek verdiği yazılmış:

"Yetkili distribütörü olduğumuz XIAOMI markası ürünlerinde, sağlanacak teknik servis hizmeti için firmamız kullanıcılara daha kapsamlı destek verebilmek adına GENPA Telekomünikasyon A.Ş. ile anlaşma yoluna gitmiştir. Bu konuda Xiaomi ürün kullanıcıları Türkiye’nin her yerindeki yetkili servis noktalarından hizmet alabilmektedir. "

Genpa ya da Evofone ile iletişime geçerek bilgi alabilirsin.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı