KYK artık yıl uygulaması kalktı mı?

subutayy

Centipat
Katılım
24 Haziran 2021
Mesajlar
46
Daha fazla  
Cinsiyet
Diğer
Arkadaşlar eğitim süresi dolan kişilere önceden 1 yıl daha veriyorlardı hem kredi hem de yurt imkanı için bu sene bu kalktı mı? 2 kişiyi aradım kaldırdılar diyor, bu kadar saçma bir şey olamaz. Hele ki COVID'den sonraki sene kaldırmak kadar. Bilgisi olan yazabilir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer kaldırdılarsa saçma olmuş gerçekten.
kaldırılmış dostum.. kyk'yı aradım ordaki adam da biraz cahildi ama ısrarla sordum, öğrenim süresini uzatmış öğrenci yurt ve kredi almaya devam edebilir mi dedim hayır dedi.
bu çökmüş devlet nerden kıssam kardır diyor işte.
 
Kaldırılmış dostum. KYK'yı aradım oradaki adam da biraz cahildi ama ısrarla sordum, öğrenim süresini uzatmış öğrenci yurt ve kredi almaya devam edebilir mi dedim hayır dedi.
Bu çökmüş devlet nereden kıssam kardır diyor işte.

Hocam sen ne yapacaksın şimdi bende aynı konudan sıkıntı yaşıyorum. Yurt memuru arayıp kaydını sildir tekrar başvur dedi. Bende KYK'yı aradım oradaki çalışanda yurt müdürlüğü ile görüşün siz hala yurtta barınmaktasınız dedi.
 
Hocam sen ne yapacaksın şimdi bende aynı konudan sıkıntı yaşıyorum. Yurt memuru arayıp kaydını sildir tekrar başvur dedi. Bende KYK'yı aradım oradaki çalışanda yurt müdürlüğü ile görüşün siz hala yurtta barınmaktasınız dedi.

Aynısını oldu, kaydı zorla sildiriyor yurt görevlisi denen ... 'ler. Bu yaptıklarına hangi küfür etsem bilemiyorum ama bana kaydı sildirdiler ve tekrar başvuru yap dediler. Aslında KYK'nın vasıfsız memurları kendi yönetmeliğini bilselerdi, sildirmezdim de KYK'yı direkt arayıp sorduğumdan dolayı dilekçeyi vermiştim. İş çok değişik, kimi diyor yurdun keyfine kalmış, ee gidip yönetmeliği okuyorsun barınma hakkın var.

Neyse. Türkiye'de sıradan şeyler bunlar, tüm kurumları çürümüş ve vasıfsız görevlilerle dolu. Şaşırmıyorum artık, hatta hala yurt hizmeti falan verdiklerine şaşırıyorum bu ülkede. O binaları, ne bileyim bir tanıdığının malzeme deposu ya da ucuz turistik moteller falan yapmaları lazımdı şimdiye kadar. malum yönetimin zihniyeti bu işte.
 
Okula gitmeden bir gün önce aranarak öğrendim, erken gitseydim sokakta kalacaktım demek ki, saçmalık. Okul var ama barınma hakkın yok?
 
Okula gitmeden bir gün önce aranarak öğrendim, erken gitseydim sokakta kalacaktım demek ki, saçmalık. Okul var ama barınma hakkın yok?

Hangi kyk'da kalıyordun? ben rastgele spam mailleri kontrol ederken gördüm. yurttan bir görevli mail atmış o da spam'a düşmüş. Sende de öyle olmuş olabilir.

tekrar başvuru hakkında geçti, keşke bir araştırma yapsaydın vaktinde. Eşyaların mı vardı ondan mı aradılar?
benden sonra haber yapmışlar, ben konuyu açtığımda tek bir kaynak ve kişi yoktu. araya araya öğrendim.


<<22 Ekim 2021 Eklemesi>>
adınız kadar, ananız babanız kadar emin olun ki; mahalle bakkalı versen 3 ayda batıracak insanlar ülke yönetiyor, kurum yönetiyor, bakan oluyor, yetki alıyor, bizim adımıza kararlar veriyor. Gerçi şimdi bana deseniz: aklına geldi şimdi mi geldi birader? ülke battı, kurumları değerleri üretimi yok edildi, fakirlikten kırılıyor, rezil bir geri kalmış ortadoğu toprağı olduk. sen gelmiş ne diyorsun diye.. haklısınız yani... hala bu mevcut hükümet denen şey...den bir şey beklemek bizlerin hatası. adamlar, nefes alıyonuz ya onu da biz yabdık biz getirdik şükredin diyecek kadar aklını yitirmiş, ceplerini şişirmiş haldeler.

şimdi bilgi zamanı, aynı şeyi yaşamış VE yaşayacak olan binlerce öğrenci var veya olabilir.


üsteki mesajlarımdan sonra ben tekrar yurt başvurup kazanmıştım, kayıt parası da ödedim ama henüz gidip yerleşmemiştim ve geçen gün eski yurduma gittim ve orda bir konu geçti, özetle son durum şu:

Dönem uzatanlar, yıl uzatanlar, eğitim yılını 1 ay dahi olsa uzatanlar KESİNLİKLE kyk'da barındırmıyorlarmış.

Tekrar başvurup?? hatta üste yazdığımı iyi okuyun, kendileri bana tekrar başvurttulardı... ve tekrar seni yurt kazanmış olarak gösterip, üstüne kayıt ve kalmadığın günlerin parasını da aldıktan sonra yurda gitsen, senin kaydını silip postalıyorlarmış.

üstüne birde ne kadar geç gidersen barınamadığın yurtta, zaten hiç kalmadığın günlerin parasını da keseceklermiş.???????


adam bana git hemen sildir kaydını boşu boşuna para ödeyeceksin dedi.

bunu ciddi ciddi yüzü kızarmadan, ben ne diyorumacaba demeden dedi. üstüne birde öğencileri suçladı. siz hatalı başvuru yaptınız sizin suçunuz diye.

yumruğu ağzına vurduğum gibi allahına kavuştururdum lakin ya sabır çektim, çıktım. emir kulusun, hükümetin liyakatsizliği ile torpil ile işe güce girmiş bir yandaşşın anlıyorum ama kişisel yorum yapma haddini münasip şekilde yedirirdim.

Abicim böyle bir rezillik böyle bir iş bilmezlik böyle bir ülke olur mu? hadi diyelim ben buna güvendim, kalacak yer ayarlamadım. ee ne olacak şimdi?
 
Son düzenleme:
Bunda birşey yok yıllar önce yedek 500 olduğu bir kyk yurdunun müdürüne bir telefon görüşmesiyle yedek 45 oluvermişti.

Diyeceklerim bu kadar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı