KYK internet kotasını kaldırır mı?

Makaleler
3
Yer
Ordu/Perşembe
Sonuçta bu kadar hastalık yaşandı ve herkes yurda dönecek. İletişim ihtiyaçları inanılmaz ölçüde artacak. Sizce KYK bunu değerlendirip kota denen saçmalığı bir süreliğine de olsa kaldırır mı? 16 GB sonrası cidden resmen 1990'lı yılların internetine dönüyoruz. Saniyede 30 Kb/s nedir Allah aşkına...

Kotasız zamanında da KYK'da kaldım. İnterneti zaten vasat bir haldeydi. Sadece yurt bomboşken yılın en başında , sonunda ve tatillerde hızlı olurdu. Kota olmasa bile bir şey yapılmıyor. En iyisi oda arkadaşların ile ortak Superbox almak.

Ben KYK 2016-2018 arasında kaldım o dönemler kota yoktu.
Biz gene de memnun değildik, gece 3 de sonra rahat işlem yapabiliyordum, sorun kota da değil yoğunluğu kaldıra bilecek bir yatırım lazım.
Büyük yurtlar için 10-20 Gbps'lik bantgenişliği lazım. Ancak öyle gider yoğunluk.
Kotasız zamanında da KYK'da kaldım. İnterneti zaten vasat bir haldeydi. Sadece yurt bomboşken yılın en başında , sonunda ve tatillerde hızlı olurdu. Kota olmasa bile bir şey yapılmıyor. En iyisi oda arkadaşların ile ortak Superbox almak.
Arada ciddi ciddi bile düşünüyordum SuperBox alsam mı diye. Ama öğrenciyiz neticede. Her ay 129 TL veremem.

Sonuçta bu kadar hastalık yaşandı ve herkes yurda dönecek. İletişim ihtiyaçları inanılmaz ölçüde artacak. Sizce KYK bunu değerlendirip kota denen saçmalığı bir süreliğine de olsa kaldırır mı? 16 GB sonrası cidden resmen 1990'lı yılların internetine dönüyoruz. Saniyede 30 Kb/s nedir Allah aşkına...
Sen gidince KYK açık olsun yeterli. Fazla birşey beklememek lazım. Zaten yemeklere zam kaçınılmaz. Verdiği hakla bir çorba +yemek alınmaz büyük ihtimal. Bu yüzden iletişimden çok Barınma ve beslenme ihtiyacına odaklanmak lazım. Başka konuda birşey beklemek ekstrem olur. :)

@Serhat.48 KYK Yurt Başvurusu e-Devlet üzerinden yapılabiliyor ve il dışındaki öğrencileri kapsıyor. Bırak 70 km. Yi aynı ilde olsan dahi KYK Yurdu çıkmaz.

@EkmekArasiHDD Sonuna kadar haklısınız, sanki fiber sunmuş da bir kotası kalmış Allah aşkına nedir bu internet çilemiz. Siz bana şimdi evinde 16 al sana merdiven altı diyorsunuz ben yurdun adresini alıp TurkNet'de ne kadar altyapısı varmış diye sorgulamayı düşünürken. :/

Listeye baktım ben okulum milasta ben bodrumda yaşıyorum sadece milastaki yaşayanlara KYK çıkmıyor araştırıp başvurdum zaten sıkıntı yok. Çıkmayacagını bilsem zaten ugrasmam

Sen gidince KYK açık olsun yeterli. Fazla birşey beklememek lazım. Zaten yemeklere zam kaçınılmaz. Verdiği hakla bir çorba +yemek alınmaz büyük ihtimal. Bu yüzden iletişimden çok Barınma ve beslenme ihtiyacına odaklanmak lazım. Başka konuda birşey beklemek ekstrem olur.
İyi kötü bir yemek ve internet olsa iyiydi.

Büyük yurtlar için 10-20 Gbps'lik bantgenişliği lazım. Ancak öyle gider yoğunluk.

Arada ciddi ciddi bile düşünüyordum Superbox alsam mı diye. Ama öğrenciyiz neticede. Her ay 129 TL veremem.

Olsa dahi her odaya Rotuer lazım, benim kaldığım yurt da Routları koridora koyuyorlardı her oda da 6 kişi kalıyor, siz hesap edin o Routeları şimdi.

Oda arkadaşlarınla ortak al diyorum zaten. 4 kişi olsanız 32.35 TL.

Acaba yurt nasıldır en son 2018 de Portekize-Okul yollamıştı bizi orada en fazla 15 gün. 4 kişi kaldık gayet güzeldi aynı okuldan tanıdıklarım oldukları için fakat burada hem 2 yıl kalacağız ve başka illerden farklı farklı insanlar var eğer KYK çıkarsa ne yapmalıyım ne götürmeliyim tecrübeli olan yazarsa memnun olurum

Evet var hocam. 16 GB sonrası 256 kbps gibi komik rakamlara düşüyor.
16 öncesi kaç ? İlk yılın yarısı üniversiteye gidebildim yüz yüze sonra Corona. Onda da yurt çıkmadı herkes kötü diyordu internet icin. Düzgün bir fiber sistem ile bant genişliği sorunu halledilebilir, ama güzel ülkemde bunu yapan, yaptıran, yapılmasına vesile olmak için çalışan bile yok. İnternet her zaman problem oldu bizde daha evlerde bile 100 üstü hız alamıyoruz(oda dandik asimetrik çöp). Yurt gibi önemli yerlere, kurumsal yerlere minimum 10 GBPS simetrik verilmesi lazim.

@atomhuro E-devlet uygulamasından KYK Yurt Başvurusu yaptığımda uyarılar kısmında yazıyordu diye hatırlıyorum, veya Gençlik ve Spor Bakanlığının KYK Yurt Başvurusu Sıkça Sorulan Sorular kısmında da yazıyor olabilir bu iki yerin birinde gördüğümü hatırlıyorum yanlış anlamadıysam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı