KYK kredisi alınır mı?

EvieL01

Hectopat
Daha fazla  
Burs çıkmamış kredi alınır mı? Paraya ihtiyacı olan birisi değilim ama faizsiz olması dikkatimi çok çekiyor. Ayda 2 bin TL altına versem falan mantıklı olur mu? 6-7 seneye mezun olurum muhtemelen o zamana kadar 180bin TL ekmek parası olur gibime geliyor. Sonradan faizlenme ihtimali var mı?

Burs çıkmamış kredi alınır mı? Paraya ihtiyacı olan birisi değilim ama faizsiz olması dikkatimi çok çekiyor. Ayda 2 bin TL altına versem falan mantıklı olur mu? 6-7 seneye mezun olurum muhtemelen o zamana kadar 180bin TL ekmek parası olur gibime geliyor. Sonradan faizlenme ihtimali var mı?
Ben de bu konuyu çok merak ediyorum, faiz koymuyor ancak enflasyon farkı alıyor diye biliyorum, düşünülebilir. Taahhütname tutarı dediği 4 yıllık ödenecek para mı, sizde 180.000 TL mi, bu konuda bilginiz var mı?

6-7 sene alırım diyemezsin çünkü 4 seneliğine verir derslerde başarılı olmak kaydıyla ön lisans ise 2 yıl bu süre. Parayı ıvır zıvırda harcayacaksan alma bence ödemesi zor olur ister istemez. Faiz ise duruma göre değişir yönetmelik çıkarsalar faizi tekrar getirebilirler belli olmaz. Ama zannetmiyorum. Hisse ve altında değerlendirilebilir. Benim zamanımda faizliydi almadım. Keşke alsaymışım altına yatırsam kazanırmışım (ytd) .

Ben de bu konuyu çok merak ediyorum, faiz koymuyor ancak enflasyon farkı alıyor diye biliyorum, düşünülebilir. Taahhütname tutarı dediği 4 yıllık ödenecek para mı, sizde 180.000 TL mi, bu konuda bilginiz var mı?

Bende de 180 bin TL. Enflasyon farkı aldıgını nereden öğrendin?

Ben araştırdım konuyu faizle alakası yok mesele şu bu yıl 144K olan para değer kaybedeceği için bundan 4 sene sora olması gereken para 200k olacaksa o 56k yı enf. Farkı olarak alacaklardır kaldı ki o farkı bile yasalarla kaldırıyorlar dert etme yani şuanın 144K'sı 4 sene sonra para etmeyecektir. Bende alacağım onayladım 144K çıktı bana kredi olarak.

6-7 sene alırım diyemezsin çünkü 4 seneliğine verir derslerde başarılı olmak kaydıyla ön lisans ise 2 yıl bu süre. Parayı ıvır zıvırda harcayacaksan alma bence ödemesi zor olur ister istemez. Faiz ise duruma göre değişir yönetmelik çıkarsalar faizi tekrar getirebilirler belli olmaz. Ama zannetmiyorum. Hisse ve altında değerlendirilebilir. Benim zamanımda faizliydi almadım. Keşke alsaymışım altına yatırsam kazanırmışım (ytd).

Hocam hazırlıktayım şu anda. Makine okuyorum 4 yılda biteceğini de hiç sanmıyorum. Bildiğim kadarıyla iş bulana kadar bekliyorlar. Ve şey soracaktım ben hazırlığı yarım dönemde bitirip okulu dondursam bu kredi için sorun olur mu?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı