KYK kredisi alınır mı?

Hocam hazırlıktayım şu anda. Makine okuyorum 4 yılda biteceğini de hiç sanmıyorum. Bildiğim kadarıyla iş bulana kadar bekliyorlar. Ve şey soracaktım ben hazırlığı yarım dönemde bitirip okulu dondursam bu kredi için sorun olur mu?
Mezun olduktan 2 yıl sonrasına kadar süren var yani toplamında 6 yıl olmuş oluyor bir sorun yaşamadan mezun olursan. Diğer konuya gelecek olursak taahhütnamede yazdığı üzere dondurma, atılma vb. gibi durumlarda bildirilmediği takdirde problem oluyor yasal olarak.

Alınır ama işe girdiğinde maaşın 4 de 1 taksitlerine gidiyordu ama şu var benim zamanımda faiz yüzde 12'di.

Hocam hazırlıktayım şu anda. Makine okuyorum 4 yılda biteceğini de hiç sanmıyorum. Bildiğim kadarıyla iş bulana kadar bekliyorlar. Ve şey soracaktım ben hazırlığı yarım dönemde bitirip okulu dondursam bu kredi için sorun olur mu?

Dondurduğun süre içinde kredi kesilir aktife döndüğün zaman tekrar almaya devam edersin diye biliyorum krediyi. KYK burs yönetmeliğine bir bak istersen. İş bulma olayı falan hikaye 2 sene içinde faizi/enflasyon ikisinden biri işletmeye başlarlar. Vakit geçtikçe yük olur.

İş bulana kadar değişmediyse sadece 2 yıl bekliyorlar. Okulun bittiyse 2 yıl sonra ister sigortan olsun, ister olmasın almaya başlıyor. Ama o 2 yıl içerisinde işe girmediğinde bekliyorlar. İşe girdiğinde almaya başlıyor. Yanlış bilgilendirme olmaması açısından değişimeydiyse diyorum.

2 yıl önce ödemeye başladım, geçen ay ödemem bitti. Verdikleri paranın 1 TL fazlasını ödetmedi.

Faiz yok. 2022'de mezun oldum, her ay ne çektiysem onu ödemeye başladım bu yaz. 2 sene erteleme hakkın var yani. Türkiye'nin mevcut enflasyon durumunu düşününce faizi olmayan bir parayı çekmemek çok mantıksız çünkü ödemeye başladığında muhtemelen benim gibi çok düşük ödeme yapacaksın.

Faiz çok da dert edilecek bir şey değil yaklaşık 1.5 yıldır ödemiyorum toplamda 2000 TL faiz binmiş. Orada önemli olan enflasyon farkı yani Tefe. Ben 2016 girişliydim ana param yani aldığım toplam kredi ücreti 28440 TL'ydi. O dönem eklenen Tefe'de 19.700 TL civarıydı bunu devlet kendi koyuyor enflasyon farkı diye. Bu faiz değil. NŞA'da ödemem gereken para 50K'ydı. Bizim tefe silindi ama herkesin her zaman silinmiyor ona güvenme. Tefe silinince sadece ana parayı ödemem gerekti, 2000 TL'de faiz bindi yani şu an 30.000 TL ödeyeceğim var. Vereceğin tefeyi gözün yiyorsa al faizi çok dert etme.

Ben zamanında aldım üniversitede. Aylık 450-500 TL alıyordum. Ödeme zamanı geldiğinde yine aynı aldığımı ödedim. Hâliyle aradan 5-6 sene geçmişti ve para ciddi anlamda değer kaybetmişti. Dolayısıyla ödemesi de çok kolay oldu.

Faiz yoksa direk çekin bende X3 faiz aldılar. Eskiden faizde alıyorlardı.

Faiz varsa bile alın. Hisse senedi alın koyun. Ben vaktinde ASELSAN gibi bir şiketin hisselerini bıraksam 10 tane evim olurdu.

Çalışmaya gerek kalmazdı.

Son düzenleme:
Ben aldığımda aylık 350 lira alıyordum. O zaman için kiramı bile ödeyebiliyordum. Mezun olmaya yakın 500 liraya çıkmıştı. Şimdi bir günlük kazancımla üç aylık kredi ödeyebiliyorum ama hala ödemedim. Ödeyen arkadaşlarımın hepsi faizini farkını ödedediler. Ne aldılsrsa iki katını ödediler. Bu ülkede suçlu olmak gerçekten lehinize oluyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı