bayalpaslan08
Decapat
Sayın İlgili,Cevap alınca bilgilendırır mısın dostum? Ben de aynı durumu yasıyorum.
Cevap alınca bilgilendirir misin bende aynı durumu yaşıyorum
Başvurunuzun Başkanlığımız görev, yetki ve sorumluluk alanına giren kısmına cevap verilmiştir:
Ülke çapında yüksek öğrenimde eğitim gören öğrenci sayılarındaki artış oranları sürekli olarak izlenmekte ve sonuçlar, Bakanlığımıza bağlı yurtların bulunduğu il ve ilçedeki yurt başvuruları, başvuruların karşılanma oranları, binalarımızın fiziki yapıları ile birlikte değerlendirilmek suretiyle yurt ihtiyacı olan il ve ilçeler tespit edilmektedir.
Yurt ihtiyacı tespit edilen il/ilçelerde Genel Müdürlük standartlarına uygun yurt binaları temin edilerek ve kamu kaynaklarının verimli kullanılması gözetilerek yeni yurtların açılması için sürekli çalışma yapılmaktadır.
Barınma imkanı, öğrenim görülmekte olan okulun bulunduğu il/ilçede Bakanlığımıza ait yurt olması halinde sağlanabilmekte olup, farklı ilçelerde öğrenim gören öğrencilerin barınmasının sağlanması mümkün olmamaktadır ancak Bakanlığımıza bağlı yurtlarda yerleştirme işlemi sonrasında yedeği biten il ve ilçelerde misafir olarak barınmak isteyen 30 yaşını geçmemiş öğrencilerden talep edenlerin İl Müdürlüklerince uygun görülmesi ve adli sicil sorgulamalarının yapılması kaydıyla Konaklama Usul ve Esaslarına göre ücretli olarak barındırılmaları uygun görülmektedir. Misafir olarak barınmak isteyen öğrencilerin Yurt/İl Müdürlüğüne başvuruda bulunmaları gerekmektedir.
Bakanlığımıza bağlı olarak işletilen yurtlara ilişkin ayrıntılı bilgileri Bakanlık web sitemiz gsb.gov.tr, Genel Müdürlük web sitemiz kygm.gsb.gov.tr adreslerinden ve Bakanlığımızın @gencliksporbak sosyal medya hesaplarından takip edebilirsiniz.
Bilgilerinize sunulur.