KYK yurt vs ev

Darvell

Hectopat
Katılım
27 Ekim 2020
Mesajlar
683
Yer
Crown Prince's Palace, Berlin, Deutschland
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Kaiser
Merhaba. Bu sene üniversite var. Ben ev zaten tutmuştum KYK çıkmaz diye. Anlaşmamızda da KYK çıkarsa iptali yapılacaktı ben KYK'ya gidecektim. Şansa KYK da çıktı. ( Ayşe hümeyra ökten KYK erkek öğrenci yurdu ) Benim masrafım ev ile birlikte en az 10bin TL gibi bir şey olacak. KYK'da ise 5 bini geçmez bile. Öyle çok şey yapan birisi değilim. KYK da 3 odalı bir yerde 3 kişilik odadayım. Toplam 7 kişiyiz. 2 banyo 1 tuvalet, yatak, komidin ve dolap var. Masa maalesef yok kötü bir şey. İnternet olayını bilmiyorum ama her KYK gibi kötüdür. Bunun çözümü olarak Türk Telekom mobil Wi-Fi gibi bir şey alabilirim. Ailemin durumu iyi evi karşılarlar rahatça ama zaten üniversite için o kadar şey almışken tekrar onlara yük olmak istemedim. Hangisi daha iyi olabilir fikirleriniz?
 
Kanka burada en önemli etken masraf. Durumun iyiyse ailene yük olmazsa ev düşünebilirsin ama bence de önce en azından birkaç hafta KYK bak gör yapamazsan eve geçersin.
 
Ekonomik olarak sıkıntıya sokmayacaksa ev her zaman en iyisidir. Özel yurtlar bile kötü.
İlk sene hariç ev bence daha iyi olacaktır. İlk sene yurtta kalmak daha iyi olur çünkü şehiri tanımak vs. gerekiyor, arkadaş gerekiyor. İlk seneden eve çıkarsan biraz yanlız kalabilirsin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı