Arkadaşlar lad pulldown yaparken formu ne kadar doğu yaparsam yapayım hiç hissetmiyorum. Hissetmem için ipucu verebilir misiniz?
Arkadaşlar lad pulldown yaparken formu ne kadar doğu yaparsam yapayım hiç hissetmiyorum. Hissetmem için ipucu verebilir misiniz?
Hocam hisse takılma bazı kas gruplarında çalıştığını hissetmezsin ama bazısında çok hissedersin sen hareketi düzgün şekilde uygun kiloda yaparsan zamanla gelişir
Fazla geniş tutuyor olabilirsin. Fazla yüklenip kendini geri atıyor olabilirsin. Koltuk ayarın fazla yukarıdaysa sırtını yeterince esnetmiyor olabilirsin. İşin tekniği şu. Latpulldown yaparken öncelikle yukarıdayken sırtın ile çekiceksin ve aşağıya doğru aldıkça kolların ile destek atacaksın. Asıl olay sırtın ile çekebilmek. Bırakırken de aynı şekilde konun ile destek atacaksın ama yukarı kaldırdıkça latlarının ve sırtının gerildiğini hissetmen lazım.
Düzgün çalışırsan her kas grubunu hissedersin hocam.
Sadece bazı hareket herkese gitmez. Ben mesela sırt için Reverse FLY Yapınca sırt ağırı yaşıyorum o yüzden yapmayı bıraktım. Cable row ile hissedemiyordum serbest ağırlığa geçtim. Trapezlerim için dumble ile tam hissedemiyordum barbell ile Shrug atmaya başladım zamanla kendinize en uygun antrenmanı kendiniz bulursunuz.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.