Lada samara 1991 gaz beyni nerede?

@DoktorBey19 Tup beyninde 2 alan vardır. Bunu diyafram ayırır. Diyaframin bir tarafından gaz akışı diğer tarafından beynin icinden geçen gazin sivilasmamasi için sıcak su geçer. Bunun için arabalara T kolu ya da bazı arabalarda 2 adet blokta şu çıkışı bulunur. Bu da tüp beynine bağlanır. Aracı su ile kullanırsanız, su 0'dan aşağı düşeceği için içindeki su donar ve araç çalışamaz. Antifriz olan arabada bu sıkıntı olmaz. Yolda giderken bu sıkıntı oluyorsa, aracın termostati arizalidir ve devamlı soğuk su akışı oluyordur.
 
@DoktorBey19 Hocam her tüp beynin içinden sivi geçer. Sogutma sıvısı gaz beynine de ulaşır. Gaz araba 90 dereceye geldiği zaman, beyin tam performansta çalışır. Her şeyi geçtim bu araba sıralı sistem değil direkt gaz ile çalışır.
Bak bunu bilmiyordum, bir şey daha öğrendim teşekkür ederim. Antifirizi de kontrol ettirmesi gerekir o halde.
 
@DoktorBey19 Tup beyninde 2 alan vardır. Bunu diyafram ayırır. Diyaframin bir tarafından gaz akışı diğer tarafından beynin geçen gazin sivilasmamasi için sıcak su geçer. Bunun için arabalara T kolu ya da bazı arabalarda 2 adet blokta şu çıkışı bulunur. Bu da tüp beynine bağlanır. Aracı su ile kullanırsanız, su 0'dan aşağı düşeceği için içindeki su donar ve araç çalışamaz. Antifriz olan arabada bu sıkıntı olmaz. Yolda giderken bu sıkıntı oluyorsa, aracın termostati arizalidir ve devamlı soğuk su akışı oluyordur.
Uzun süre çalışmadığında marşa bastığımda çalışmıyor ve üstüne sıcak su döktüm çalıştı
 
@DoktorBey19 Bilgi paylaşınca güzel hocam.

Uzun süre çalışmadığında marşa bastığımda çalışmıyor ve üstüne sıcak su döktüm çalıştı
Yüksek ihtimal, arac sıvısı olarak su kullanılıyor. Yaz-kis antifiriz her zaman sağlıklıdır. %50 saf su %50 antifiriz. Kışın donmayi, yazın harareti engeller ayrıca aracın parçalarının paslanmasini engeller. En kötüsü saf su kullanılmalı ama şebeke suyu asla.
 
Eski karbüratör sistem araçlarda kışın LPG performansında ciddi düşüşler olabiliyor. Fakat buradaki sorun daha farklı görünmekte en temizi bir gaz ayarı yaptırmak.

Biz de zamanında sadece LPG ile çalışan (benzin pompası sürekli arızalıydı) broadway kullandık kışın bu araçların çalışması bildiğin eziyettir. Kolaylıklar dilerim.
 
@558memoli Sadece LPG beynine suç bulmamak lazım. Çoğu insan eski arabalarda, sarj dinamosu ve mars dinamosu kablosunu özellikle [-]'yi umursamıyor. Akü dolmuyor 12.3 gibi bir çıkarsa kalıyor mars basiminda akü 10v kadar düşüyor ve bu da ateşleme sistemi için yeterli gücü sağlayamaz. Ustalar genelde bunu LPG'ye suç atar. Aynı sorun benim aracımda da vardı ve şu an 25mm bakir kablo ile [+] ve [-] yi güçlendirdim. Çok basit bir işlem. Sarjdan akü artı kutubuna, akü artı kutubunundan mars dinamosuna sonra kaportanin iyi bir yerinden akü eksi kutubuna bir de sanziman ya da motordan akü eksi kutubuna kalın bir kablo atın, uzun bir yoldan sonra kışın soğukta bile tek marsa düşer araba. Ülkemizde usta yok, büyük paralar olmadığı sürece saçma sapan şeylere sorun bulup yollar ve yaptirsanizda olmaz mesela. Bunu farkendene kadar 3 LPG beyni değiştirdim. Sonra ölçü aleti ile mars basarken farkettim. Arastirdigimda akü 12.3 ise ceyret dolu 12.4 yarım 12.6 tam dolu oluyormuş. Bu değer düştükçe ilk marsta bujilere aktarılan voltaj düşüyor bu da sağlıksız ateşleme oluyor.
 

Geri
Yukarı