Lamzu Atlantis mini Pro 4K vs G PRO X Superlight

sverior

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ben bir süredir gpx Superlight kullanıyorum ve Lamzu Atlantis'e geçmeyi planlıyorum. Bazı forum sitelerinde, Reddit'te ve burada da okuduğum kadarıyla Lamzu'nun, Gpx'e göre daha iyi olduğunu söyleyenlerin olduğunu gördüm. Fakat kendim araştırmaya kalktığımda Gpx'in her konuda Lamzu'dan daha üstün olduğunu gördüm.
Mesela bu karşılaştırmaya bakabilirsiniz;
Logitech G PRO X SUPERLIGHT vs LAMZU Atlantis Side-by-Side Mouse Comparison

Anladığım kadarıyla aralarındaki tek fark, Lamzu'nun sensörünün daha yeni olduğu. Ancak gpx Hero 25k sensörün 400 IPS, Lamzu Atlantis paw 3395 sensörün 650 IPS değerleri gibi bir farkı olmasına rağmen bir insanın 250 IPS üstünü algılayamayacağı gerçeğini de gözümüzün önünde bulundurmak gerek.
İşin daha anlam veremediğim kısmı ise Lamzu'nun sensörlerinin daha yeni olmasına rağmen yukarıdaki paylaştığım karşılaştırma sitesine girdiğimde "Click latency" kısmındaki videoda Gpx'in, Lamzu'ya kıyasla gecikme konusunda anlaşılır derecede daha iyi olduğu görülüyor. Lamzu'nun Switch'lerinin kalitesizliğinden midir bilinmez fakat Gpx'in her konuda üstün olmasına rağmen bunca insan neden Lamzu Atlantis'in daha iyi olduğunu savunuyorlar? Eğer sebebini söylerseniz çok mutlu olurum teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sizin attığınız testteki ilk atlantis'in sonuçları. Mini pro 4k çok daha iyi sonuçlara sahip ve GPX kadar atik, hatta 4k'da kullanırsanız daha da atik her koşulda. Switch yani tuş olarak çok daha hoş bir hissiyatı var ki bu biraz kişisel bir düşünce, lakin atlantis ayrıca double click atmıyor GPX gibi bu sebeple tuş olarak her türlü daha iyi oluyor. Neyse uzun lafın kısası şekil olarak claw tutuşlar için atlantis en iyisi, gpx'e kıyasla. Üstüne çok daha ucuzdu GPX'ten uzun süre boyunca ve sensör/donanım olarak da farkı anlamak zor olsa da daha iyiydi. -siyah modellerinin kaplaması da çok iyiydi GPX gibi, ayrıca skatezleri de daha iyi gpx'ten- E böyle olunca birisi gidip niye hala o fiyata gpx alsın'dı. Claw tutmuyorsan GPX hala alınır da çift tıklama sorunu yüzünden değmez, lamzu sırf bu sebepten bile daha iyi denebilir.

1700419248932.png

1700419330814.png

Bu arada gpx elinize uyuyorsa değişmeye hiç gerek yok, çift tık atmıyorsa ekstra geçmeye gerek yok. Aşırı ahım şahım bir performans farkı olmayacak yani teknik olarak, 4k kullanmazsanız hele hiç olmayacak denebilir. Switch alın huano blue shell pink dot, onu takın farenize ve gittiği kadar kullanın. Artık rakibi çok olmasına rağmen hala pahalı olduğu için gpx pek önerilmiyor, olay bu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı