Laptop açılıyor ekran gelmeden yeniden başlıyor

PRETTY FLACKO

Kilopat
Katılım
15 Mayıs 2016
Mesajlar
154
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selam arkadaşlar. Laptopun LCD kablosunda bir sorun veya temessızlık vardı sürekli karıncalanıyordu özellikle siyah arka plan olan yerlerde ve ekranda hiçbir şey görünmüyordu hemen hemen, biraz oynadığım zaman veya kabloyu tekrar takınca ekran düzeliyordu. Dün gece yine ekranım çok kötü oldu bu sefer ekrandan ana karta gelen kablonun etrafındaki jelatinli yerini kaldırdım kopukluk vardır diye bakmak için bir tane makaronu olmayan kablo vardı öyleyken ekran bağlantısını anakarta taktım takarken o tel menteşeye deydi ve elektrik tepkimesi oldu. 1 saniye falan hemen şarjdan çektim, bilgisayara güç verdiğim zaman çalısıyor fan dönüyor ve hemen kapanıp tekrar açılıyor 2 saniyede bir.

O kabloyu açmadan önce bilgisayar çalısırken çıkarıp takıyordum bazen arada bilgisayar direk kapanıyordu sokete taktıgım zaman, bazen de kapanmıyordu. Sorun ne olabilir arkadaşlar birçok şey denedim RAM'leri çıkarıp taktım, yerlerini değiştirdim, BIOS pilini tekrar taktım, bilgisayarı söküp tekrar taktım neredeyse, işlemci hariç ama halen aynı bekledim 12 saat tekrar açmaya çalıştım ve halen aynı. Kardeşim canlı derslere giriyordu bayağı mağdur etti bizi. Yeni bilgisayar al, yeni anakart al vs demeyin işe covid dolayısıyla giremedim ve bu aralarda gerçekten bayağı sıkışık durumdayız bilgisayarcıya bile gösteremiyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim arkadaşlar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle sorun birçok şeyde olabilir. Ramlerin o altın sarısı bağlantı kısımlarını silgiyle bir temizle derim. Bilgisayarda iki ram varsa eğer ikisini de ayrı ayrı dene tek seferde değil. Ayrıca statik elektrikle anakarta şuna buna dokunma. Bilgisayarda şuanda statik elektrik yüklü olabilir. Pili çıkart kabloyu da çıkart güc düğmesine 30 saniye kadar bas ki tüm elektrik boşalsın. Dediğim gibi aklım ramlere gidiyor mutlaka ama mutlaka teker teker dene ramlerini.
 
Kısa devre yaptırmışsıniz pcye. Bu kısa devre yüzünden açılmıyor bilgisayarınız. Devre elemanlarından biri kısa devreye düşüyor ya da bozulmuş olabilir. Sorunu ramlerde felan aramayın. Bilgisayarcıya götürün. Renklerin bozulması görüntü kablosunun arızası olabilir.
 

Geri
Yukarı