Laptop alırken MUX switch önemli mi?

Yer
İzmir - KARŞIYAKA
Daha fazla  
Meslek
Gemi İnşaatı / Makina Mühendisliği
Merhaba arkadaşlar, RTX 4050 laptop almaya düşünüyorum Amazon Prime günlerinde sipariş etmek istiyorum yarına kadar. Fakat yeni bir şey gördüm MUX switch diye bir teknoloji varmış. Bu durum her laptopta var mı alacağım laptopta olup olmadığını nasıl anlarım? Ryzen 5 ve 7 olup ekran kartı NVIDIA olan laptoplarda mı mevcut? Teşekkür ederim.

Merhaba arkadaşlar, RTX 4050 laptop almaya düşünüyorum Amazon Prime günlerinde sipariş etmek istiyorum yarına kadar. Fakat yeni bir şey gördüm MUX switch diye bir teknoloji varmış. Bu durum her laptopta var mı alacağım laptopta olup olmadığını nasıl anlarım? Ryzen 5 ve 7 olup ekran kartı NVIDIA olan laptoplarda mı mevcut? Teşekkür ederim.
Modeli atarsan bakarız. Bence advanced optimus olsa daha iyi olur

Bilgim dahilinde yorum yapacağım. Ayriyeten aşağıda konusunu açmıştım oradan da inceleyebilirsin.

MUX açtığında görüntü panele direk ekran kartı üzerinden iletiliyor. o şekil ilettiği için de bazı oyunlar daha performanslı hale gelebiliyor. Aşağıda dediğim gibi konuyu bıraktım orayı inceleyebilirsin. ben Dying Light oynadığımda çok düşük fps alıyordum, konu açtım bir arkadaş MUX'u açarak oyna dedi açtım ve gereken performansı nihayetinde aldım.

Kullandığım Laptop: Acer Nitro 5 AN515-58 ve bu modelde mux bulunuyor.

Bilgisayarımda olduğu halde hiç tercih etmiyorum şahsen. Sıcaklıklıklar yükseliyor ve throttle yapabiliyor bende.

Bilgim dahilinde yorum yapacağım. Ayriyeten aşağıda konusunu açmıştım oradan da inceleyebilirsin.

MUX açtığında görüntü panele direk ekran kartı üzerinden iletiliyor. o şekil ilettiği için de bazı oyunlar daha performanslı hale gelebiliyor. Aşağıda dediğim gibi konuyu bıraktım orayı inceleyebilirsin. ben Dying Light oynadığımda çok düşük fps alıyordum, konu açtım bir arkadaş MUX'u açarak oyna dedi açtım ve gereken performansı nihayetinde aldım.

Kullandığım Laptop: Acer Nitro 5 AN515-58 ve bu modelde mux bulunuyor.

Hocam Acer Nitro v 15 lerden baya kişi alma diyor ama çok uygun fiyatlı özellikli olanlarıda var. 4050 olup 25 K civarında birşey varsa Mux switch olup sanki iyi gibi . Birde ddr5 rama dikkat ettim.

Bilgisayarımda olduğu halde hiç tercih etmiyorum şahsen. Sıcaklıklıklar yükseliyor ve throttle yapabiliyor bende.
Ne kaullanıyorsun hocam. Birde Ryzen işlemcili almak mantıklı mı ?

Hocam Acer Nitro v 15 lerden baya kişi alma diyor ama çok uygun fiyatlı özellikli olanlarıda var. 4050 olup 25 K civarında birşey varsa Mux switch olup sanki iyi gibi . Birde ddr5 rama dikkat ettim.

Ne kaullanıyorsun hocam. Birde Ryzen işlemcili almak mantıklı mı ?
Asus TUF A15 RTX 4060 - Ryzen 7 7735HS kullanıyorum. Ryzen almak kesinlikle mantıklı, güç yönetimi konusunda çok iyiler, sıcaklıklardan da memnunum. Prizden çıkarınca eco modda 7 saat götürüyor beni.

Acer Nitro V alınmaz ancak Acer Nitro 5 alınır. tabii (eski kasa alınmaz)
Nasıl yani ikiside 5 anlamında değil mi onların :) Yeni kasa olup olmadığını nasıl alacağım. Hocam önerdiğin birşey varmı rica etsem zamanım çok kısaldı. Bir laptopta mesela i5 12500H rtx 3050 95W 8GB ddr5 tam vardı Asus marka 20600 TL amazonda şuan. Onu bile alasım var. 4050 olanlarda bazıları 45W bazılar 140W oda sanırım önemli hepsinde yazmıyor işin içinden çıkamadım.

Laptop'u monitore baglayacaksaniz, olmazsa olmaz degil. Mux Switch dedigimiz sey, aslinda bir bakima laptopu harici ekran kartinda calismaya zorlamak. Baska bir monitore bagladiginizda, monitorde gordugunuz goruntu harici ekran kartindan gelir.

Lakin ben olsam Mux Switch ararim yani laptopta. Karari siz verin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı