Laptop anakartını statik ile bozmak

Tahao

Hectopat
Katılım
28 Şubat 2022
Mesajlar
1.440
Çözümler
8
Arkadaşlar herkese ders olsun diye konuyu oluşturuyorum. Senelerce farkli farklı laptoplar kullandım bakımlarını hep kendim maksimum dikkatle gerçekleştirdim ve bir sorun yaşamadım. Gelin görün ki en son ve en pahali laptopumu açıp temizlerken rehavete kapıldım bir şey olmaz deyip eldiven giymedim ve halinin üstünde bakımlarını gerçekleştirdim. Sonuç hüsran. 1660 Ti Max-P çip sizlere ömür, üstüne ses entegresini de yemişim. Çipi sıfıriyla değiştirmek icin 3500 TL para oduyorum şu an. Tabii asla eskisi gibi olmayacak hiç zorlayamayacagim korkudan. Ses entegresi komple gitti ona baska bir cozum bakacagiz ses karti vs gibi. Siz siz olun deger verdiginiz 20-30'bin liralık güzelim cihazlarınızı hep dikkatli ve usulünce kullanın. Gerçekten hassaslar. Aci yolla ogrenmis oldum.
 
Eldiven değil de bataryayı ve şarj aletini çıkardıktan sonra bir süre güç tuşuna basmak gerek. Yeni anakartlar bu tür şeylere dayanıklı ama bu sorun olmayacağı anlamına kesinlikle gelmez. Geçmiş olsun hocam.
 
Hocam ben RAM ve SSD takıyorum. Tabii bataryayı söküyorum. Bir sorun olma ihtimali bu şekilde de var mı?

Batarya kablosunu çıkarıyorum*

Eldiven giy ve halıda yapma işlemi. Sadece batarya ile bitmiyor ben de bataryayı çıkarmıştım zaten ama yine de gitti laptop.

Bu arada ben çiplere dokunmadım, anakarta dokundum öyle zarar gördü.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı