Laptop APU işlemci değiştirme

rikutatarin

Hectopat
Arkadaşlar merhaba,

Bilgisayarımın modeli HP Pavilion G6 (2210US).
Sistemin işlemcisi AMD A4-4300M adlı APU işlemci. Soketi ise FS1 (FS1r2).

Ama işlemci aşırı yetersiz gelmeye başladı ve maddi yetersizlikten dolayı yeni bir sistem alabilecek durumda değilim.
Sizlere sorum.. soketi aynı olan daha iyi bir APU işlemci (örneğin: AMD A10-5750M) alıp kullanabilir miyim?
Eğer bu mümkünse ve alırsam, montajı ben yapabilir miyim? Çok karmaşık mı? Yoksa işi uzmanına mı bırakmam gerekir?

Arkadaşlar merhaba,

Bilgisayarımın modeli HP Pavilion G6 (2210US).
Sistemin işlemcisi AMD A4-4300M adlı APU işlemci. Soketi ise FS1 (FS1r2).

Ama işlemci aşırı yetersiz gelmeye başladı ve maddi yetersizlikten dolayı yeni bir sistem alabilecek durumda değilim.
Sizlere sorum.. soketi aynı olan daha iyi bir APU işlemci (örneğin: AMD A10-5750M) alıp kullanabilir miyim?
Eğer bu mümkünse ve alırsam, montajı ben yapabilir miyim? Çok karmaşık mı? Yoksa işi uzmanına mı bırakmam gerekir?
Bilgisayarınızın eğer Youtube üzerinde işlemci değişimi videosu varsa değişebiliyordur. Yoksa bir ihtimal. Çünkü bazen şirketler işlemciyi anakarta lehimliyor. Eğer değiştirilebiliyorsa işiniz çok kolay. İhtiyacınız olanlar tornavida ile termal macun.

@rikutatarin Çoğu işlemciyi Aliexpress'te bulabilirsin. Mesela anakartına uygun en yüksek FS1r2 soket uyumlu AMD A10 5750M işlemci aşağıdaki linkte.

şimdi ona bakıyordum da, aliexpressten alınır mı onu düşünüyordum 🤔 teslimat süresi ve güvenilirlik açısından

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı