Laptop aşırı donuyor

AhmetAktp

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bende Lenovo IdeaPad 330 var aşırı ötesi aşırı donuyor. Google açmaya çalışıyorum 2 saat sonra açılıyor fareyi hareket ettirince bile donuyor ve alalı 5 sene oldu. Aldığımdan beri hiç arkasını açmadım ve bakım yaptırmak için bir yere götürmedim bunun çözümü var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar bende Lenovo IdeaPad 330 var aşırı ötesi aşırı donuyor. Google açmaya çalışıyorum 2 saat sonra açılıyor fareyi hareket ettirince bile donuyor ve alalı 5 sene oldu. Aldığımdan beri hiç arkasını açmadım ve bakım yaptırmak için bir yere götürmedim bunun çözümü var mı?

SSD ve RAM takviyesi yap. Termal macun ve fan bakımı da yapman lazım.

Her şey olmuş olabilir. Isınıyorsa yavaşlayabilir, HDD kuruluysa zaten yavaş olan sistem herhangi bir disk hatası ile daha da yavaşlar. Önce temizlik yapıp sonuçlara bakmak lazım eğer değişiklik olmazsa HDD yerine SSD kullanılması gerek.

Her şey olmuş olabilir. Isınıyorsa yavaşlayabilir, HDD kuruluysa zaten yavaş olan sistem herhangi bir disk hatası ile daha da yavaşlar. Önce temizlik yapıp sonuçlara bakmak lazım eğer değişiklik olmazsa HDD yerine SSD kullanılması gerek.

Aldığımızdam beri hiçbir şey takmadım HDD var mı onu bile bilmiyorum

Ben baktığımda HDD var gözüküyor sistemin zaten kendisi SSD olan bilgisayarlara göre yavaş çalışır. Üstüne bir de bahsettiğim donanım sıkıntıları olduysa daha da yavaşlar. Önce fanları temizleyip yeni termal macun sürülmesi gerekli. Daha sonra problem devam ederse "Bad Sector" taraması yapılmalı. Eğer problem çıkarsa HDD kaynaklı diyebiliriz. Yeni SSD ile sistem epey hızlanacaktır.

Ben baktığımda HDD var gözüküyor sistemin zaten kendisi SSD olan bilgisayarlara göre yavaş çalışır. Üstüne bir de bahsettiğim donanım sıkıntıları olduysa daha da yavaşlar. Önce fanları temizleyip yeni termal macun sürülmesi gerekli. Daha sonra problem devam ederse "Bad Sector" taraması yapılmalı. Eğer problem çıkarsa HDD kaynaklı diyebiliriz. Yeni SSD ile sistem epey hızlanacaktır.

Çok teşekkürler bunları dışarıda tektnik servise yaptırsam kaç lira gibi bir maliyet çıkar

Çok teşekkürler bunları dışarıda teknik servise yaptırsam kaç lira gibi bir maliyet çıkar
Teknik servise yaptırman gereken bir şey olduğunu düşünmüyorum elin tornavida tutuyorsa uygun tornavidayla çok rahat şekilde içini açar temizliğini yapar yoluna bakarsın. Tornavidayı taş çatlasın 50'ye bulsan, termal macunu da kalitesine göre değişir fakat kallavi 30gr olanlardan alırsın ucuza kaçmak istersen onlar 70-100 arası fakat adam akıllı macunda yılda bir değiştirmen gerekirken bu tarz ucuzlarda 4-5 ayda bir değiştirmen gerekir ki zaten dediğim gibi kolay iş. Fan temizliğinde de anakarta bağlı olan küçük kabloyu çıkardıktan sonra yerinden sök kendi üzerinde küçük vidalar var onları çıkarttıktan sonra tozu toprağı temizlersin iyice ızgaraları falan herhangi bir fırçayla temizle tertemiz olsun. SSD önerisi için ayrı bir konu açıp oradan en uygun olanı bul kendine onu da HDD ile değiştirmek aşırı kolay zaten aynı boyuttalar.
Kıssadan hisse teknik servise 1 kerelik temizlik için vereceğin parayla çok rahat 2 yıl temizlik setini almış, SSD işini de yine servisin sözde "işçilik" parasını vermeden kendin rahat şekilde halledersin.

Teknik servise yaptırman gereken bir şey olduğunu düşünmüyorum elin tornavida tutuyorsa uygun tornavidayla çok rahat şekilde içini açar temizliğini yapar yoluna bakarsın. Tornavidayı taş çatlasın 50'ye bulsan, termal macunu da kalitesine göre değişir fakat kallavi 30gr olanlardan alırsın ucuza kaçmak istersen onlar 70-100 arası fakat adamakıllı macunda yılda bir değiştirmen gerekirken bu tarz ucuzlarda 4-5 ayda bir değiştirmen gerekir ki zaten dediğim gibi kolay iş. Fan temizliğinde de anakarta bağlı olan küçük kabloyu çıkardıktan sonra yerinden sök kendi üzerinde küçük vidalar var onları çıkarttıktan sonra tozu toprağı temizlersin iyice ızgaraları falan herhangi bir fırçayla temizle tertemiz olsun. SSD önerisi için ayrı bir konu açıp oradan en uygun olanı bul kendine onu da HDD ile değiştirmek aşırı kolay zaten aynı boyuttalar.
Kıssadan hisse teknik servise 1 kerelik temizlik için vereceğin parayla çok rahat 2 yıl temizlik setini almış, SSD işini de yine servisin sözde "işçilik" parasını vermeden kendin rahat şekilde halledersin.

Teşekkürler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı