Laptop Batarya Kullanımı

optimus986

Hectopat
Selam, kafam çok karıştı dizüstüyü masaüstü gibi kullanıyorum herkes farklı bir şeyler diyor. Kimisi bataryayı çıkart lazım olmadıkça takma diyor. Kimisi de batarya sürekli üstünde dursun zaten dolunca şebekeden çekiyor elektiriği diyor sizce ne yapmalıyım?

Böyle yapıcam TS'liler öyle diyor: Batarya sürekli üzerinde dursun, elektrik kesintilerinde sorun yaşamazsın. Zaten dolunca kontrolcü bataryaya elektrik vermiyor, dendiği gibi şebekeden çekiyor
icon_wink.gif
1-2 haftada bir de adaptörü çıkarıp bataryayı boşalt-doldur yaparsan gayet sağlıklı olur
icon_wink.gif

Batarya takılı kalsa da kalmasa da belli bir ömürleri var. Ben ilk aldığımda bataryayı çıkarmadım 2 yıldan sonra %100 görünüyor ama 10dk sonra bitiyor. Yeni batarya aldım onu doldurup kaldırıyordum ama o zaman da elektrik git gel yaptığında bilgisayarın anakartında bir sorun oluştu servise yollamıştık yanlış hatırlamıyorsam. Belki yeni laptoplarda yeni sistemler olabilir. Ve geldiğinde sanki bir paçavra gibi davranmışlar benim özenle bakığım laptopun her yeri çizilmişti. Bence üstünde kalsın hem bilgisayarını korumuş olursun hemde servisle muhattap olmaz fiyatı neyse 100-200tl alırsın bataryayı.

Ben laptopu fişte kullanıyorum. Bataryayı ayda 1 kere dolduruyorum ve normal olarak kullanıyorum şuan batarya 4-5 saat gidiyor 4400 mAh 6 cell bir batarya 3.5 yıldır kullanıyorum hala ilk günkü gibi.Batarya takılı iken hiç oyun oynamam.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı