Çözüldü Laptop bataryası nasıl çıkartılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

6icloud

Hectopat
Daha fazla  
Yeni modellerde maalesef batarya çıkmıyor. Bende de yeni modellerden var, bataryasını öldürmeden kullanmak istiyorum, internetten araştırdım kapalıyken fişe tak çalıştır o zaman pilden değil adaptörden alacak gücü diyorlar. Doğru mu? Bataryayı öldürmeden nasıl çalıştırabilirim?

Çözüm
Yeni modellerde bataryanın çıkmama sebebi fişe takılı kullanmanın bataryayı öldürmemesi. Batarya doluyken gücü sadece iletiyor gibi düşünebilirsiniz bataryanın ömründen yemek yerine. Kapalıyken fişe takınca bir şey değişmeyecektir, zaten yeni nesil modellerde böyle bir özelliğe gerek de yok.
Hocam sabitleme gibi bir şey yapmanıza gerek yok, 2.5 yıldır aktif kullandığım herhangi bir sabitlemeyle uğraşmadığım HP Victus laptopumun pil sağlığı hala %87 seviyesinde. Pille ne kadar az uğraşırsanız o kadar uzun ömürlü olur. Ne doldur boşalt yapmanıza ne de başka bir işleme gerek yok. Şarj alım hızının dolmaya yakın değiştiği telefon gibi cihazlarda bir nebze işe yarayabilecek bir yöntem olsa da laptoplarda böyle bir işlem bir fark oluşturmuyor.

Cevabım tatmin edici geldiyse tekrardan çözüm işaretleyebilir, memnun kalmadıysanız boş verebilirsiniz.

Sürekli prizde kullanayım o zaman hocam herhangi sorun olmaz değil mi?

Sürekli prizde kullanayım o zaman hocam herhangi sorun olmaz değil mi?
Dediğim gibi ben aldığımdan beri kütüphaneye gittiğim zamanlar hariç prizden çıkarmadım hocam. 2.5 yıldan fazla oldu alalı ve hala %87 pil sağlığım mevcut. Oradan da anlaşılabilir sorun olmayacağı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı