Laptop bataryası nasıl şarj edilmeli?

Katılım
27 Ocak 2020
Mesajlar
2.639
Makaleler
1
Çözümler
9
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Dostlar selam, Lenovo Ideapad Gaming 3 laptopuna sahibim. 2 gün sonra gelecek. Laptopu nasıl şarj etmeliyim? Bataryayı deşarj edip tekrar doldurmam gerekiyor mu? İlk defa açılacağından dolayı batarya için nasıl bir yol izlemeliyim?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
  • %30'dan aşağı düşürmemeye özen göster. %20'nin altına düşme.
  • %100 olsa da şarjda kullanmaya devam edebilirsin. Bilgisayarı kapattığında şarjdan çek ama. Uzun süre %100'de kullanırsan, mesela 1-2 hafta, pili %25 civarına kadar boşalt. Sonrasında şarja takıp aynı şekilde kullanmaya devam edebilirsin.
  • Oyun, render gibi ağır işlerde şarja takılı kullanın. Pilde tam performansta kullanamazsınız, zaten pil de çok çabuk biter.
 
Galiba yanlış anladınız kullanırken sürekli şarjda demek istedim eksik yazmışım. Yoksa kullanmadığı zaman neden fişte kalsın.
 
Geldiğinde şarja takın %100 olsun daha sonra oyun oynamadığınız sürelerde veya laptopu kullanmadığınız zamanlarda fişten çekin.
İlk aldığında şarjını tamamen doldur. Daha sonra bir kere bataryasını tamamen boşaltman yararlı olur. Ayda 2 kere bataryasını bitirin.

Böyle bir şey yok.
Hocalarım şimdi geldiğinde 100 yapıp haftada 2 kere 20 seviyesine kadar inmesini mi sağlayayım?
@preyy peki 25'in altına düşmesin mi hiç?
 
Hocalarım şimdi geldiğinde 100 yapıp haftada 2 kere 20 seviyesine kadar inmesini mi sağlayayım?
@preyy peki 25'in altına düşmesin mi hiç?
Haftada iki kere yapmanıza gerek yok, ilk geldiğinde şarjı fulleyip tamamen bitmesini sağlayın. Daha sonra ayda en az 2 kere şarjı bitirin. Sorun çıkartmaz bu şekilde.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı