Laptop birden bire geç açılıp yavaş çalışmaya başladı

Phulxantian

Hectopat
Selamlar,
Son bir haftadır bilgisayarım birden bire yavaş açılmaya başladı, 15-20 dakikaları bulan sürelerde açılıyordu, bilgisayarı açınca da 15 dakika falan disk kullanımı %100'de kalıyordu ardından geçiyordu. Bu sabah da aynı şekilde açtım ve işim bitince kapattım, akşam bilgisayarı tekrar açtığımda yine geç açıldı üstüne aşırı derecede kasmaya başladı, masaüstündeki simgelerin üzerinden geçerken bile takılma derecesinde bir kasma. Ayrıca işlemciye ne kadar yük binerse binsin, bilgisayar fanları devreye girmiyor.
Yeniden başlattım, sistem geri yüklemesi yapmayı denedim, güç seçeneklerini performansta mı diye kontrol ettim ama başarısız oldu, konu hakkında bilgisi olan var mı?

Bilgisayarınızı ne zamandan beri kullanıyorsunuz?

Bilgisayarınızı ne zamandan beri kullanıyorsunuz?
hard disk çok eskimiş olabilir mi bad sector kontrolü yapabilirsin
Harddiskim iki senelik, sıcaklıktan dolayı hasar almış olabilir kardeşim de kullanıyor aynı laptopu ve masada kullanıyor, hava yolları kapalı genelde.

Harddiskin hasar alması fan devreye girmemesi ve işlemcinin yavaşlığını nasıl açıklıyor onu anlayamıyorum sadece.

Açılışta %100 kullanıyor demişsin.

İşlemcinin gücünün bölünmesi sorunu yok, işlemci gücünü kullanamıyor, 0.5 ghz ile çalışıyor sistemi en en yoran bir şey olsa bile.
Demek istediğim bazı uygulamalar açılışta HDD yi sömürüyor.Görev yöneticisine girip işlemler menüsünden hangi uygulamanın diski kullandığına bakabilirsiniz.Ekran görüntüsü atabilir misiniz ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…