Laptop Boşta 60-70 Derecede Çalışıyor

Vidaları gevşetince 60 ın altına düştü sıcaklıklar. Yine de bunlar oyun kapalıyken, oyundayken 67-70 küsür oluyor. Tekrardan termal macun uygulayıp bu sefer vidaları fazla sıkmadan taksam boruları daha iyi olur mu? Tekrar baktım 82 ye kadar çıkıyor sıcaklıklar.

Yanlış Bilgilendirme
Öyle de yaptım hala yüksek sıcaklıklar. Oyunda 80 in üstüne çıkıyor. Yeni fanın gelmesini bekleyeceğiz artık.

Kardeş gönlünü ferah tut, bende de oyuncu laptopu var, benim de oyunlarda 82-83 derecelere görüyor gayet normal dereceler bunlar. Bir sıkıntı olmaz CPU derecesi 120 dereceye kadar zaten dayanıklıdır, GPU derecesi ekran kartı genelde 50-60 derecelerde olması gerek oyun oynarken. Fahiş sıcaklık dereceleri değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Laptoplar, mümkün olan en az fan sesini duyurmak için 80 derecenin altında genelde fanları çok düşük devirde çalıştırırlar. Boşta 60-70 derece olması çok çok normal. Benim bilgisayarım da aynı şekilde çalışıyor. Yük altında ise 70-80 arası geziyor.

Oyunlarda bir ısınmadan dolayı frekans düşürme problemi yaşamıyorsan, sorun yoktur. Boştaki değerlerle bir işlemci ısınıyor demek hatalı olacaktır.

Hocam laptoplarda ideal sıcaklıklar sistem boştayken 40-50 yük altındayken 80 derecedir.. Ha çok sıcaktır havalar saatlerce yüklenmişsindir ekran kartına ağır bir oyun oynuyosundur nadir hadi 85 derece olsun. Boşta sistem 55-60 larda çalışıyorsa orda bir problem vardır. Yoktur diyende işten anladığına söylemiyor yoktur diye bol keseden sallıyor. Sen şimdi yoktur diyenleri tek tek ismini not et bu arkadaşlardan teknoloji ile alakalı tavsiyeler alma.. Şimdi gelelim senin konuya. Temizleme işlemini titiz yaptığını söylüyorsun. Güzelce söktün kasanı bakır ısı borusunu söktün çipleri güzelce ince pamukla sildin. Bakır bloğu alkollu pamukla temizledin. Çipler ayna gibi oldu. Buraya kadar doğruysa çipi çizip zedelemediysen sırada EN ÖNEMLİ NOKTA var. Termal macun. Eğer termal macun sürmediysen ve bilgisayarın hala sağlamsa yatıp kalkıp şükretmeli, bir an önce bilgisayarını kapatıp macununu sürene kadar açmamalısın. Ha diyelim sürdün, miktarı çok önemli. Ben bilgisayarımı servise vermiştim chipset değişimi için 7 yıllık laptoptu.. Adamlar hamburgere ketçap sıkar gibi termal macun sıkmışlar kasanın her tarafı termal macun.. Sende eğer bu şekilde bir uygulama yaptıysan yine bu sonucu alman normal.. Sadece çipin görünmesini engelleyecek kadar jelatin inceliğinde macunu sürüyorsun bir kart yardımıyla. Benim bakır soğtucu borumda vidaların tutma yerleri ince ve esnek. Eğer seninde öyleyse onlar düzleşmişse yukarı doğru hafif eğdir. Eğdirki bakır blok çiple daha iyi ve sıkı temas etsin. Ardından bakır bloğunu yere paralel bir şekilde yavaş yavaş indirip çiplerine yapıştırıyosun elinle hafifçe kalkmaması için destek veriyosun. Bir elinle tutarken diğer elinle bakır blok vidalarını çaprazlama bir şekilde güzelce sıkıyosun Bakır bloğun çiplerine oturduğundan emin olduktan sonra fan pinini takıp bilgisayarını güzelce topluyorsun hocam. Isı farkı muhakkak olacaktır. Ben şahsen farklı bir yöntem ile laptopumu soğutuyorum. Laptop boştayken 31 derece yük altında taş çatlasa 45 dereceyi görüyor. Bununlada alakalı bir video yayınlamayı düşünüyorum youtube dan.

E ben yeni aldım bilgisayarı Monster kontol merkezi kullanıyorum sıcaklık değerini ölçmek için 57 derece işlemci sıcaklığı. Bu normal mi sıcak bir odadayım yani oda sıcaklığı işte. Normal nisan ayındayız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı