Laptop boşta iken GPU 77 derecede

Gronace

Hectopat
Daha fazla  
Yukarıda da belirttiğim gibi arkada sadece Zoom ve Google açık Afterburner'ın verdiği sıcaklık değerine göre ekran kartı 77-79 derece arasında çalışıyor. Sizce ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu arada benim eski Laptop'um da boşta 70 derecede yükte 99 dereceyi görmüştü. Güç Seçeneklerinden işlemcinin performansını düşürdüm. Sonra laptop'un altına fan taktım ve şuan full yükte 81 derece görüyor. Yıllardır kullanıyorum sorun yok.

Nvidia denetim masası > 3D Ayarlarının Yönetilmesi > Güç Yönetimi Modu: Performans modunda ise sürekli olarak yüksek frekansta kalacaktır. Bu ayarı uyarlamalı yapın.

Yukarıda da belirttiğim gibi arkada sadece Zoom ve Google açık Afterburner'ın verdiği sıcaklık değerine göre ekran kartı 77-79 derece arasında çalışıyor. Sizce ne yapmalıyım?
Virüs varsa arkada kartı çalıştırıyor olabilir. Diğer nedenleri ise üstte dediğim gibi macun eskimiş olabilir. Fanların havayı attığı kısım tozlanmış olabilir. Eğer düz bir zeminde kullanmıyorsanız ondan da kaynaklanabilir. Laptop'u zeminden yükseltmeniz işe yarayabilir örneğin altına yükseltecek bir şeyler koyabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı