Laptop cihazda Windows kurup sonrasında başka bilgisayarda boot etmek

TuluyhanYavuz

Centipat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhabalar :)

Laptopta SATA portunda SSD takılı, DVD sürücüsü tarafında ise HDD takılı. Laptop işletim sistemi SSD'ye kurulu. Sorularım şunlar:

1. SSD'yi çıkarmadan HDD'ye laptop üzerinden Windows 10 kursam bir hataya yol açar mıyım yanlışlıkla dahi olsa?
1.a. Eğer bir hataya yol açıp yanlışlıkla SSD'de bulunan bilgileri kaybetme olsalığım var ise fiziksel olarak SSD'yi söküp, HDD'ye Windows 10 kurduktan sonra, HDD'yi çıkarıp mevcut Windows 10 takılı olan SSD'yi takarsam bir problem olabilir mi?
2. laptopta HDD'ye bir şekilde kurduğum işletim sistemi kurduğum HDD'yi eski bilgisayarıma bağladığımda açılmama gibi bir problem yaşar mıyım?
2.a. Bu problemi aşmanın yolu var mı?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler :D.

Not: Eski bilgisayar üzerinden işletim sistemi kurmamın imkanı yok, çünkü USB cihazlarından Boot yapmıyor, DVD/CD sürücüm de yok :(

Son düzenleyen: Moderatör:
1. ssd ve hdd zaten windows kurulumnda çıkıyor. doğru sürücüyü seçtikten sonra verilerine hiçbir şey olmaz. biçimlendirme yapmazsan verilerin silinmez. sadece hdd boyutunu aklında tut ve kurulumda doğru sürücüyü biçimlendir ve ileri butonuna tıkla. Ayrıca windows 10 kurulu bir bilgisayara windows 10 ve 8 sürümünü rahat kurabilirsin. Ancak windows 7 kurman biraz uğraştırır. Tam terside windows 7 kurulu bilgisayara ikinci windows kurarken yani 10 veya 8 kurarsan biraz zorlanırsın. sen kur boot manager otomatik olarak sana başlangıçta soracak hangi işletim sistemini başlatmak istiyorsun diye.

1.a Sökmene gerek yok. Takılı varken kur ki boot manager da hatalara yol açma. Eski bilgisayara takarsan çalışmaz. Daha doğrusu hatalara yol açar. driverlarda sorun olur. sürekli restart yaşarsın.

Network üzerinde kurmayı dene windows' u. Biraz uğraşman gerek.

1. Hayır problem yaşamazsın BIOS ayarlarından 1. boot device a HDD yi seçersen her zaman HDD den başlayacaktır sistem ama SSD'de de Windows kurulu olduğu için herhangi bir şey depolamak için falan kullanamazsın SSD yi de aynı zamanda.
2. Tabi ki hiçbir sorun olmaz Laptoptan format atıp eski PC'ne takıp HDD üzerinden boot yaparak rahatlıkla kullanırsın.

1a ile belirttiğiniz yöntem ile yapabilirsiniz.
Hangi işletim sistemini kuracaksınız? Ona göre sistemi yükleme sırasında bilgisayarı kapatıp diski diğer bilgisayara takmak gerek. Ya da bununla uğraşmak istemiyorsanız normal kurulum yapın.
Daha sonra çalıştır ekranına "sysprep.exe" yazıp çalıştırın ve "Sistem İlk Çalıştırma Deneyimi Moduna gir" seçeneğini seçin. Kapatma seçeneğini de kapat yapın ve bilgisayar kapandıktan sonra diski diğer bilgisayara takın.
2. Tabii ki hiçbir sorun olmaz. Laptoptan format atıp eski PC'ne takıp HDD üzerinden boot yaparak rahatlıkla kullanırsın.
Bu bilgi yanlış. Genelde ya sistem açılmaz ya da hatalar verir.

Son düzenleme:
Bu bilgi yanlış. Genelde ya sistem açılmaz ya da hatalar verir.
Aslında tamamen yanlış değil. Windows dosyaları kopyalandıktan sonra formatı bitirmeyip diski diğer bilgisayara takarsa bu tarz hatalar olmuyor. Sürücü kurulumu başlamamış oluyor. Tabii bunu kastetmiş olmayabilir.

Aslında tamamen yanlış değil. Windows dosyaları kopyalandıktan sonra formatı bitirmeyip diski diğer bilgisayara takarsa bu tarz hatalar olmuyor. Sürücü kurulumu başlamamış oluyor. Tabii bunu kastetmiş olmayabilir.
Evet. Bu yöntemi kısmen önerdim zaten.

Hangi işletim sistemini yüklemek istediğini bilmediğim için sistem kurulduktan sonra sysprep aracı ile yapmasını önermeyi daha doğru buldum. :D

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı