Laptop çok ısınıyor

Makaleler
2
Daha fazla  
Öncelikle laptopum çok ısınıyor. Ben bilerek Max 3. 4 GHZ de çalışabilmesine rağmen 2. 2 GHZ'de çalıştırıyorum ama şöyle bir sıkıntı var. Oyun oynamıyorken sıcaklıklar 55-60'larda gozukuyor ve oyun oynarken de 90 buluyor ve işlemci kendini korumak için 0. 4 GHZ düşürüyor ve FPS aniden oyunlarda 70'lerden 2-3'lere iniyor. Bunun için ne yapabilirim?

(Daha yeni bakımı yapıldı termal macun içi temizlenme vs.)

1 Kez undervolt yapmayı denemiştim galiba duzgun yapamadım diye 1-2 kez mavi ekran yemiştim :(
Herkes undervolt yap diyordu ben de yaptım ama iyi yapamadım galiba.

Servise gidince de adamlar PC de sorun yok deyip 2-3 kez geri gonderdiler.

Screenshot_32.png

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci için yaptığınız ayarlamaları sıfırlayın...Bir soğutucu ayarlayın..

Acer Nitro 5 kullanıyorum.yükte 90 dereceleri görüyordu.Soğutucu ile 80-85 lere kadar düşüyor.
Ancak Fps adına düşme olmadı hiç...

Kullandığınız etiketlerde HP model bir laptop'da bu sorunu yaşadığınızı zannediyorum. HP CoolSense uygulamasını deneyin.
Sorun devam ederse bilgisayarınızın marka ve model numarasını detaylı yazarsanız daha fazla yardımcı olabiliriz.
Açıkçası çok işe yaramadı
Macunu bilgisayarcıya mı teknik servise mi değiştirttiniz?
Maalesef bilgisayarcı ama kaliteli bir yerdi o parça çalan yerler gibi değil

oyu
Havalar ısındı bu durumlar normal. 2 ay önce aldığım bilgisayar fan sesi yokken şimdi arada fan sesleri duyuyorum. :)
kışında aynı değerler ve oyunlarda takılma yaşıyorum oyunlarda takılma yaşamasam sıcaklık pek umrumda değil tek niyetim şu fps i duzeltmek

U işlemci ise bu normal durum. Bende senin işlemci yarışan Ryzen 5 2500U işlemcim var 65 dereceden sonra hızını düşürmeye başlıyor. 73 dereceye ulaşınca 2.0GHz geçmiyor. Bu işlemcileri kısıtlamışlar üretici firmalar. İşlemci firmaları üretici firmalara bırakmışlar. Mesela benim işlemci daha iyi 8250U dan fakat kısıtlamışlar. TDP değerini arttırınca %80 daha fazla performans aldığını görüyorum nette. Genel durum olduğu için üreticiye firmaya şikayetini bildir yabancı forum sitelerden.

U işlemci ise bu normal durum. Bende senin işlemci yarışan Ryzen 5 2500U işlemcim var 65 dereceden sonra hızını düşürmeye başlıyor. 73 dereceye ulaşınca 2.0GHz geçmiyor. Bu işlemcileri kısıtlamışlar üretici firmalar. İşlemci firmaları üretici firmalara bırakmışlar. Mesela benim işlemci daha iyi 8250U dan fakat kısıtlamışlar. TDP değerini arttırınca %80 daha fazla performans aldığını görüyorum nette. Genel durum olduğu için üreticiye firmaya şikayetini bildir yabancı forum sitelerden.
TDP yi nasıl arttırcam bide şu kısıtlamayı kapatabiliyozmu bi çaresi varmı allahın belası çünkü bu olay

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı