Çözüldü Laptop DDR4 RAM yükseltme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

secayux

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Ben dizüstü bilgisayarıma RAM yükseltmesi yapmak istiyorum. Fakat ne almam ve nelerin uyumlu olduğu konusunda herhangi bir fikrim yok. Bana yardımcı olursanız sevinirim. Görsel olarak "SPD" ve "Memory" görüntülerini paylaşıyorum. Umarım yardımcı olursunuz, teşekkürler!

Dosya Ekleri

• memory.png
    17,7 KB · Görüntüleme: 88
  • spd.png
    21,8 KB · Görüntüleme: 89
Çözüm

Laptopunuz 64 GB RAM'e kadar destekliyor buradan 2x16 GB = 32 GB RAM bulabilirsiniz. 2666MHz olmadığı için 2400 attım isteğe bağlı 3000 satın alabilirsiniz.

İşlemcinin, anakartın maksimum destek değerlerine bakın. Yeni RAM'in MHz de fazla olmamalı.

Sizdeki RAM Samsung DDR4 8GB. Aynısından stokta yok o yüzden Party Number biraz farklı.

Laptop'ların RAM'leri ayrı oluyor. Eğer çok fazla bilginiz yoksa bir bilene ya da bilgisayar tamircisine danışıp, yardım isteyin. Gerçi tamircilerede güven kalmadı. Yinede şansınızı denemekte fayda var.

Ne kadar aynı marka model bile alsanız iki belleğin uyumlu çalışma garantisi yok.
Bilginiz olsun.

Benim para konusunda pek sıkıntım yok. Tek derdim uyumlu olsun, elimdekinden olmayayım. Bu yüzden varsa eğer marka, model v.s. öneriniz seve seve dikkate almaya hazırım

Laptop'ların RAM'leri ayrı oluyor. Eğer çok fazla bilginiz yoksa bir bilene ya da bilgisayar tamircisine danışıp, yardım isteyin. Gerçi tamircilerede güven kalmadı. Yinede şansınızı denemekte fayda var.
Neden konu açmış acaba? Hem de SPD bilgileri ile...

Mevcut bellek: M471A1K43CB1-CTD | SODIMM | Samsung Module | Semiconductor

Özellikleri:
  • SODIMM
  • DDR4
  • 2666 MHz
  • 1.2V
Amazon'dan aynısı alınabilir ama yine de uyum sorunu olma ihtimali var, bilginize. Mevcut olanı satıp kit almanız daha iyi olur.

Son düzenleme:
Hocam aynısını almayı bende biliyorum. Ben 32'ye çıkartmak istiyorum. Derdimi anlatamadığım için kusura bakmayın.
Öneriniz için müteşekkirim lakin ben 32'ye çıkarmak istiyorum. Buna rağmen verdiğiniz linki favorime ekledim, eğer buradan bir sonuç çıkmaz ise önerdiklerinizi alacağım. Teşekkürler.
Hocam sizin yerinize olsam elimdeki belleği satıp linkteki ürünü alırdım.
Kafanız rahat olsun.

Konuyu açmadan önce herkes bu şekilde açtığı için ben de bu şekilde açmıştım. Hemen modeli v.s. iletiyorum; HP pavilion- 17-cd0014nt ve kullandığım ürüne bu link üzerinden ulaşabilirsiniz. Yardımınız için teşekkürler.
Keşke laptopunuzun modelini de söyleseniz kaç GB RAM desteklediğine baksak bizde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…