Laptop Fanı Nasıl Temizlenir?

Ball So Hard

Hectopat
Katılım
16 Kasım 2019
Mesajlar
670
Makaleler
2
Çözümler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
PC: Lenovo IdeaPad 3 İşlemci: Intel Core i5-10210U Harici Ekran Kartı: NVIDIA GeForce MX130 Sistem: Windows 11 Home 22H2
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Freelancer
Fan temizlemek için yerinden çıkartıp elektrikli süpürge kullanırsam bir problem olur mu? Düşük güçte kullanacağım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sıcak suyla yıkayıp saç kurutma makinesiyle iyice kurutun, ben öyle yapmıştım.
Su ile temasi bazen sorun cikarabilir, ornegin paslanma veya kucucuk bir su damlaciginin motorun devresine girmesi :D. Ama siz denemissiniz sansli cikmissiniz.
Benim onerim once dis fircasi (yumusak kafali) ile tozlu yerleri fircalayin, fircalarken supurge ile tozlari alin fana dokunmadan. Sonra kalan yerleri nemli bez (islak olmamali elinizle sikmayi unutmayin) kullanarak kanatciklari temizleyin.
Laptopu acmis iken termal macunu'nu da temizleyip yeniden uygulamanizi siddet ile tavsiye ederim.
 
Diş fırçası gibi bir fırçayla yada daha uzun kıllı fırça varsa onunla temizleyebilirsin. Fanın kanaçıkları üzerine baskı yapmaktan kaçın, yoksa rulmanı daha erken bozulabiliyor.
 
Süpürge ya da basit bir hava kompresörü, kulak çubuğu, izopropil alkol.

Önce fanı parmağınız tutarak dönmemesini sağlayın ve süpürge ya da hava kompresörü ile tozunun kabasını alın.
Ardından kulak çubuğunu izopropil alkole batırarak fanın her yerini güzelce temizleyin. Biraz bekleyin ve alkol buharlaşsın, zaten sürer sürmez buharlaşması lazım.
Fanı sökmenize gerek yok.
 
Fanı yerinden sökmeden uçucu da olsa sıvı ile temizlemeyiniz. Fön makinesi ile yadaTraş köpüğünü yüze yaymak için kullanılan traş fırçaları ile rahatlıkla zarar vermeden temizleyebilirsiniz.
 

Dosya Ekleri

  • tiras-fircasi.png
    tiras-fircasi.png
    98,3 KB · Görüntüleme: 40
Elektrikli süpürge ve fırça yardımıyla temizledim fakat termal macunu ince bir tabaka süremedim tekrar açacağım bilgisayarı. Yardımınız için teşekkürler.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı