Laptop fanını adaptöre bağlama

Kadir slipknot

Hectopat
Daha fazla  
Selamın aleyküm, ben de samsung r580 laptop var ve aşırı ısınıyor aslında fanı sıcak havayı dışarı çıkaramıyor bu yüzden laptop fanını adaptöre bağlayabilir miyim veya bağlanılabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Aşırıdan kastın ne bilmiyorum.

Önce temizlik yapmayı dene.
Aşırı Isınmayı Önlemek İçin Bilgisayarın İçindeki Isıyı Azaltma | HP® Destek

Gerekliyse termal macun da yenilersin.
Hala sorun varsa o zaman konuşuruz.

Fanı sürekli açık tutmak için BIOS ayarlarını kurcala. Sürekli açık tut seçeneği olmalı.
Soruna cevap da evet.
Bendeki fan USB'den çalışıyor, uyarladım. Gerçi yarın normale çevireceğim.

Bunlar iş görür, olmaz ise soğutucu alırsın.

Yetkinsen işlemci voltajını düşürebilirsin, süper olur.
İşlemci maksimum performansını bir miktar düşürmek de ısıya oldukça iyi etkide bulunuyor.

Önceden cihazınızın içini kurcaladıysanız, soğutucudan işlemciye giden bakır soğutma boruları oksijen ile tepkimeye girmiş ve oksitlenmiş, bu yüzden de soğutma tam olarak sağlanamıyor olabilir.

Hocam peki bu durumu düzeltilemez mi aslında fan bazen çalışıyor çalışıncada sıcak havayı çıkarıyor laptop soğuk kalıyor ama çoğunlukla fan çalışmıyor veya düşük devirde çalıştığı için fanı hızlandırmak istedim. Kablolarını adaptöre bağlasam mı diye ?

Aşırıdan kastın ne bilmiyorum.

Önce temizlik yapmayı dene.
Aşırı Isınmayı Önlemek İçin Bilgisayarın İçindeki Isıyı Azaltma | HP® Destek

Gerekliyse termal macun da yenilersin.
Hala sorun varsa o zaman konuşuruz.

Fanı sürekli açık tutmak için BIOS ayarlarını kurcala. Sürekli açık tut seçeneği olmalı.
Soruna cevap da evet.
Bendeki fan USB'den çalışıyor, uyarladım. Gerçi yarın normale çevireceğim.

Bunlar iş görür, olmaz ise soğutucu alırsın.

Yetkinsen işlemci voltajını düşürebilirsin, süper olur.
İşlemci maksimum performansını bir miktar düşürmek de ısıya oldukça iyi etkide bulunuyor.

Yok usta tamamen temizledim pc'nin içini ızgaraları fanı filan tertemiz yaptım fakat fan bazen çalışıyor bazende çalışmıyor çalışmayınca ısınıp pc kendini kapatıyor bu yüzden sen laptop fanının kablosunu anakarttan çıkarıp usb'ye mi taktın?

Evet, fan hava girişinde kablo boşluğunu ayarlayıp en yakınındaki USB'ye geçirdim.
VINN 3G modem geçen sene parçalanmıştı, onun USB ucunu çıkarıp kablo uçlarını lehimledim.

Şayet fanında arıza varsa pahalı olmuyorlar, boşuna örseleme cihazı.
Hep çalışsın diyorsan da yukarıda da söylediğim gibi BIOS ayarlarında o tip bir seçenek var, bende işe yaramadı ayrı.

Önceki mesajımdaki işlemci hızını biraz düşürme ve voltaj düşürme muazzam etkili oldu bende. Zaten o nedenle kabloyu gene anakarta takacağım.

Senin de bozuk bir USB cihazın yoksa ya da birkaç liralık dandik şarj aletin, şu şekilde de yapabilirsin:

FD0SHIYH2WEK4O7.MEDIUM.jpg

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı