Laptop fiziksel olarak nasıl kullanılmaz hale getirilir?

darthvader7000

Yoctopat
Daha fazla  
Selam, evdeki 15 yaşındaki 2 GB RAM'li laptopı kullanılmaz hâle getirmek istiyorum.
Artık hiçbir işe yaramıyor. Wi-Fi kopuyor, PC zaten Chrome bile açmıyor. PDF çıkartacağım yazıcıyı görmüyor. Video oynatmıyor. Tamamen ölü aslında, sadece ekranı açılıyor. Bilgisayarı su falan dökmeden, bir yerlerini kırmadan aşırı ısıtarak vb anakartını veya benzer bir seyleri bozup nasıl açılmaz hale getiririm?

Dipnot: Etik olmaz vb diyecek kişiler için söylüyorum, maddi durumumuz gayet iyi. ama babam geçmişi yüzünden psikolojik olarak harcama yapma konusunda rahatsız. Ceketi yırtılıyor, zorla yenisini alıyoruz yine yırtık olanı giyiyor. O yüzden bilmeden boş boş akıl vermeyin. PC müh. Okuyacağım, temel eğitim işlerimi bile göremiyorum. PC yenilemek için bu makinenin artık kurtarılamaz olmasi gerekiyor. Başka yolu yok.

Hocam emin olun ne tamirle ne de ikinci el parçayla yükseltmeyle düzelecek hâlde değil. Son raddeye geldiği için bunu yapacağım ben de. 20 küsür yaşına geldim ömrümde bi tane oyun oynamadım sırf bu lanet yüzünden. Kimsenin işine yaramaz bu.
Güçlü bir bilgisayarı olan bi arkadaşını eve çağır, Babanda yanındayken seninle alay etsin bu hurdalardan kaldımı diye yerin dibine soksun. Hesap makinem daha hızlı bundan falan desin, gerisini babalık onuru halledecektir.

Not: Bu kimse için böyle birşeyi tavsiye etmek istemiyorum, en son çâre olabilir. Öncesinde o bilgisayarın güncel hiçbir programı açmayacağını vs. anlatabiliyorsan denemeni öneririm.

Son düzenleme:
Artı -1 Eksi
Bilgisayarı bozmanın bir çok yolu var ama haddim olmayaraktan belki şöyle konuşmanızı veya buna benzer bir konuşma yapmanızı tavsiye edebilirim. Belki yapmışsınızdır ama ben yine de yazayım.
"Baba, geçmişte neler yaşadığını gayet iyi biliyor ve seni anlıyorum. Geçmişte kötü şeyler yaşamak bunu geleceğine de yaşatmak değildir. Çünkü geçmiş alınan bir tecrübedir bunu gelecekte ki yaşamı daha iyi yönlendirmek için kullanmalıyız. İnsanlar doğarken kendi annesini veya babasını seçmezler. Şimdi sen geçmişte kötü şeyleri seçemediğin halde sana yaşattıklarını, ihtiyacım varken ihtiyacımı görmeyerek bana yaşatıyorsun, geleceğine yaşatıyorsun.
Oysa insan geçmişten ders alıp, ileride bunu yaşamayacağım, geleceğimde çocuklarıma da yaşatmayacağım demeli. Geçmişine saygım var ve yaşadığın zorlukları anlayabiliyorum. Ancak ben seni seven bir oğlun olarak aile olduğumuzu, bir olup dayanışma içinde olarak bu tür şeylerin bize yaklaşmasını engelleyebileceğimize inanıyorum." Tarzı bir konuşma yapabilirsin. Babanın da senin de geçmişini bilmeden yorum yaptım ama psikolojik olarak yaşadığı sorun aklıma başka bir şey getirmedi. Haddimi aşacak bir şey yazdıysam kusuruma bakmayın. Kendinize iyi bakın.

Bilgisayarı bozmanın birçok yolu var ama haddim olmayaraktan belki şöyle konuşmanızı veya buna benzer bir konuşma yapmanızı tavsiye edebilirim. Belki yapmışsınızdır ama ben yine de yazayım.
"Baba, geçmişte neler yaşadığını gayet iyi biliyor ve seni anlıyorum. Geçmişte kötü şeyler yaşamak bunu geleceğine de yaşatmak değildir. Çünkü geçmiş alınan bir tecrübedir bunu gelecekte ki yaşamı daha iyi yönlendirmek için kullanmalıyız. İnsanlar doğarken kendi annesini veya babasını seçmezler. Şimdi sen geçmişte kötü şeyleri seçemediğin halde sana yaşattıklarını, ihtiyacım varken ihtiyacımı görmeyerek bana yaşatıyorsun, geleceğine yaşatıyorsun.
Oysa insan geçmişten ders alıp, ileride bunu yaşamayacağım, geleceğimde çocuklarıma da yaşatmayacağım demeli. Geçmişine saygım var ve yaşadığın zorlukları anlayabiliyorum. Ancak ben seni seven bir oğlun olarak aile olduğumuzu, bir olup dayanışma içinde olarak bu tür şeylerin bize yaklaşmasını engelleyebileceğimize inanıyorum." tarzı bir konuşma yapabilirsin. Babanın da senin de geçmişini bilmeden yorum yaptım ama psikolojik olarak yaşadığı sorun aklıma başka bir şey getirmedi. Haddimi aşacak bir şey yazdıysam kusuruma bakmayın. Kendinize iyi bakın.

Babama karşı bunları söylesem utançtan yerin dibine batarım.

Babama karşı bunları söylesem utançtan yerin dibine batarım.
Bu bir utanç değil, üniversiteye gidecek bir bireyin büyüdüğünü göstermesi ve hayattaki gerçekleri göstermesi. Cümlelerim arasında bir babayı küçümseyecek hiçbir şey yok. Unutmayın ki her zaman büyükler doğru değildir ve sadece büyükler gerçekleri göstermez.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı