Laptop fiziksel olarak nasıl kullanılmaz hale getirilir?

darthvader7000

Yoctopat
Daha fazla  
Selam, evdeki 15 yaşındaki 2 GB RAM'li laptopı kullanılmaz hâle getirmek istiyorum.
Artık hiçbir işe yaramıyor. Wi-Fi kopuyor, PC zaten Chrome bile açmıyor. PDF çıkartacağım yazıcıyı görmüyor. Video oynatmıyor. Tamamen ölü aslında, sadece ekranı açılıyor. Bilgisayarı su falan dökmeden, bir yerlerini kırmadan aşırı ısıtarak vb anakartını veya benzer bir seyleri bozup nasıl açılmaz hale getiririm?

Dipnot: Etik olmaz vb diyecek kişiler için söylüyorum, maddi durumumuz gayet iyi. ama babam geçmişi yüzünden psikolojik olarak harcama yapma konusunda rahatsız. Ceketi yırtılıyor, zorla yenisini alıyoruz yine yırtık olanı giyiyor. O yüzden bilmeden boş boş akıl vermeyin. PC müh. Okuyacağım, temel eğitim işlerimi bile göremiyorum. PC yenilemek için bu makinenin artık kurtarılamaz olmasi gerekiyor. Başka yolu yok.

İhtiyacı olan birine verip verdiğin kişi onu tamir ettirebilir sorunları varsa böyle bir hayır yapabilirsiniz.
Hocam emin olun ne tamirle ne de ikinci el parçayla yükseltmeyle düzelecek hâlde değil. Son raddeye geldiği için bunu yapacağım ben de. 20 küsür yaşına geldim ömrümde bi tane oyun oynamadım sırf bu lanet yüzünden. Kimsenin işine yaramaz bu.

Artı -1 Eksi
Evet, formatla çözülemeyecek ve tamircinin bakınca dışardan müdahale olduğunu anlamayacağı bir yöntem arıyorum. Yazılanlar arasından deneyeceğim artık. Bakıyorum önerilere.
kısa devre yaptır hocam en iz bırakmayacak yöntem

Artı -1 Eksi
Hocam RAM'i doldurun işlemci tam performansta çalışsın PC ısınması için ayrı bir poşet içine koy hava almasın 10dk yakalmaz poşet soğumaya başlayınca işlemci yanmış olacak h. O

Hocam çok mantıklı+Valorant indirip Chrome bütün sekme açarsa sorun çözülür.

Artı -1 Eksi
Selam, evdeki 15 yaşındaki 2 GB RAM'li laptopı kullanılmaz hâle getirmek istiyorum.
Artık hiçbir işe yaramıyor. Wi-Fi kopuyor, PC zaten Chrome bile açmıyor. PDF çıkartacağım yazıcıyı görmüyor. Video oynatmıyor. Tamamen ölü aslında, sadece ekranı açılıyor. Bilgisayarı su falan dökmeden, bir yerlerini kırmadan aşırı ısıtarak vb anakartını veya benzer bir seyleri bozup nasıl açılmaz hale getiririm?

Dipnot: Etik olmaz vb diyecek kişiler için söylüyorum, maddi durumumuz gayet iyi. ama babam geçmişi yüzünden psikolojik olarak harcama yapma konusunda rahatsız. Ceketi yırtılıyor, zorla yenisini alıyoruz yine yırtık olanı giyiyor. O yüzden bilmeden boş boş akıl vermeyin. PC müh. Okuyacağım, temel eğitim işlerimi bile göremiyorum. PC yenilemek için bu makinenin artık kurtarılamaz olmasi gerekiyor. Başka yolu yok.

Hocam ben şöyle yaptığımda PC bozulmuştu açılmıyordu System32 içinden svchost.exe silmiştim.

Artı -1 Eksi

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı