Bilgisayarı bozmanın birçok yolu var ama haddim olmayaraktan belki şöyle konuşmanızı veya buna benzer bir konuşma yapmanızı tavsiye edebilirim. Belki yapmışsınızdır ama ben yine de yazayım.
"Baba, geçmişte neler yaşadığını gayet iyi biliyor ve seni anlıyorum. Geçmişte kötü şeyler yaşamak bunu geleceğine de yaşatmak değildir. Çünkü geçmiş alınan bir tecrübedir bunu gelecekte ki yaşamı daha iyi yönlendirmek için kullanmalıyız. İnsanlar doğarken kendi annesini veya babasını seçmezler. Şimdi sen geçmişte kötü şeyleri seçemediğin halde sana yaşattıklarını, ihtiyacım varken ihtiyacımı görmeyerek bana yaşatıyorsun, geleceğine yaşatıyorsun.
Oysa insan geçmişten ders alıp, ileride bunu yaşamayacağım, geleceğimde çocuklarıma da yaşatmayacağım demeli. Geçmişine saygım var ve yaşadığın zorlukları anlayabiliyorum. Ancak ben seni seven bir oğlun olarak aile olduğumuzu, bir olup dayanışma içinde olarak bu tür şeylerin bize yaklaşmasını engelleyebileceğimize inanıyorum." tarzı bir konuşma yapabilirsin. Babanın da senin de geçmişini bilmeden yorum yaptım ama psikolojik olarak yaşadığı sorun aklıma başka bir şey getirmedi. Haddimi aşacak bir şey yazdıysam kusuruma bakmayın. Kendinize iyi bakın.