Laptop harici ekran kartını hiçbir şekilde görmüyor

DragonViper

Decapat
Katılım
4 Aralık 2021
Mesajlar
74
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i7-10870h // Rtx 3060 (95w) // 16gb ram // 1 TB ssd
Cinsiyet
Erkek
Laptopta RTX 3060 harici GPU var. Oyun oynarken oyun donup yanıt vermedi ve ondan beri 3060'ı görmüyor sadece Intel ekran kartını görüyor. Aygıt yöneticisinde RTX 3060 driver da sorun göstermiyor ama görev yöneticisinde ve Game Center da GPU gözükmüyor. NVIDIA Denetim Masası açılmıyor sağ tık menüsünde de gözükmüyor. GeForce Experience sürekli en son driver güncellemesini indirip kurmamı söylüyor. Kurduğum zaman hiçbir şey değişmiyor GeForce Experience açtığımda yine son Driver'ı kurmamı istiyor. Windows 10 Pro güncel, bütün Driver'ları yükledim ve kendi Dell Support assit programıyla tespit ettiğim Driver'ları da yükledim. Sorunu çözmek için yaptıklarım;

-Format atıp temiz kurulum yaptım.
-Bütün sürücüleri her zaman yaptığım gibi düzgün şekilde yükledim.
-Ekran kartı driver haricen manuel yükledim.
-Harici monitöre takıp denedim (hiç tepki vermedi)
-Kendi üretici sitesinden VBIOS yükledim.
-Bir önceki BIOS sürümüne düşürdüm.
-NVIDIA Denetim Masası açılmadığı için Microsoft Store'dan tekrar yükledim.
Ama hiçbiri olmadı yardımlarınızı bekliyorum.
 
Sorun tespit amaçlı bakmalısın, önce sorunu öğreneceğiz ki sonra çözüme yönelelim.
Şimdi şöyle ki; yaklaşık 2 hafta önce serviste anakart ve fanlar değişti demiştim ya eğer ordan kaynaklı bir problem varsa "biz size gönderdikten sonra açmış kurcalamışsınız" diyemesinler diye açmak istemiyorum. Bu muhabbete dönerse zararlı çıkmak istemem. Ek olarak pc boştayken ısınmaya başladı daha biraz önceye kadar böyle bir durum yoktu.
 
Şimdi şöyle ki; yaklaşık 2 hafta önce serviste anakart ve fanlar değişti demiştim ya eğer oradan kaynaklı bir problem varsa "biz size gönderdikten sonra açmış kurcalamışsınız" diyemesinler diye açmak istemiyorum. Bu muhabbete dönerse zararlı çıkmak istemem. Ek olarak PC boştayken ısınmaya başladı daha biraz önceye kadar böyle bir durum yoktu.

Demek ki fanlarda sorun var, servise götürüp durumu bildirin.
 
Hocam aynı sorunu yaşıyorum. ROG GL553VD laptopumda GTX1050 ekran kartımda birebir aynı sorunlar var, siz sorununuzu nasıl çözdünüz?
Çok basit, çözemedim :) Tüketici hakem heyetine başvurdum hala bir sonuç çıkmadı beklemedeyim.
 
Geçmiş olsun Hocam, benim ürünün garanti süresi falan da dolduğu için hakem heyeti de kurtarmaz beni. Laptoplara çok fazla para yatırmamak gerek sanırım. Kasalı bir bilgisayar olsa sorun daha rahat çözülürdü.
THH garanti süresi bitse bile kabul ediyor. Çünkü 3 yıllık ayıplı mal süresi koymuşlar. Yani 2 yıllık garanti süresi bitse bile başvurmak için 1 yılın daha var. THH yolunu denemeni öneririm. Zaten kaybedecek bişey yok.
 

Geri
Yukarı