Laptop HDD bozulması ekranı etkiler mi?

TuncayKRK

Hectopat
İyi günler sevgili abilerim, kardeşlerim. Forumda yeniyim, adım Tuncay, yaşım 22, aranıza yeni katıldım. Sorum şu: Laptopu açıyorum ekran gelmiyor hard diskim bozuk içinden yüksek derecede sürtünme ve vuruntu sesleri geliyor, bu bozukluk ekranın gelmemesine neden olabilir mi yoksa HDD bozuk olsa bile ekranın gelmesi lazım mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Görüntü gelmiyorsa sorun belleklerde olabilir. Öncelikle belleği söküp takın boş slot varsa belleğin slotunu değiştirin. Sorun devam etmesi halinde diski söküp çalıştırın. Bunlar arıza tespit için lakin bilginiz ve deneyiminiz yoksa yapmayın. 🚫

Evet, HDD sorunu olabilir. Değişim ile giden bir sorun değil, HDD ile kapak arasına kapağı kapatabileceğin kadar kağıt sıkıştır ve HDD Led yanıyor mu kontrol et, eğer ışık gelirse karşında görüntüyü göreceksin.

Bellekler dizüstünde çok fazla bozulan parçalar değil ancak Dual kullanıyorsan tek tek dene.

Görüntü gelmiyorsa sorun belleklerde olabilir. Öncelikle belleği söküp takın boş slot varsa belleğin slotunu değiştirin. Sorun devam etmesi halinde diski söküp çalıştırın. Bunlar arıza tespit için lakin bilginiz ve deneyiminiz yoksa yapmayın. 🚫
Teşekkürler Masaüstü pc mi söküp takıyorum ama laptopa ilk defa gireceğim :D

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı