Laptop her daim sarja takılı mı olmalı?

Scar

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar. Sorum şu şekilde. Dizüstü bilgisarayarımı hep sarja, prize takılı şekilde kullanmak mı sağlıklı? yoksa %100 olunca sarjdan çıkartıp bataryayı boşaltıp tekrar doldurmak mı sağlıklı?

Ben oyun oynadığım için hep sarja takılı kullanırım ama yararlı mıdır zararlı mıdır onu bilemeyeceğim.

Sürekli doldurup boşaltmak ısıya neden olacağından batarya sağlığını kötü etkiler, hatta bazen batarya yarıya kadar indiğinde tekrar prize taktığımda "prize takılı dolmuyor" ibaresini görüyorum. Bu uygulama her saniye boşaltıp doldurmamak için yapılmış. Prize takılı olarak kullanmanı öneririm.

Doldurup boşaltmak pil ömrü açısından daha iyidir. Ama oyunlarda kasma yapıyorsa (bende de yapıyor) sürekli prize takılı olarak kullanabilirsin. Böyle kullanırsan pil ömrün azalacaktır. Ama kesinlikle pili çıkarıp prize takılı kullanma olası bir elektrik kesintisinde bilgisayarda sorun çıkabilir. 100 liralık pil için bilgisayarı perte çıkarabilirsin.

Doldurup boşaltmak pil ömrü açısından daha iyidir. Ama oyunlarda kasma yapıyorsa (bende de yapıyor) sürekli prize takılı olarak kullanabilirsin. Böyle kullanırsan pil ömrün azalacaktır. Ama kesinlikle pili çıkarıp prize takılı kullanma olası bir elektrik kesintisinde bilgisayarda sorun çıkabilir. 100 liralık pil için bilgisayarı perte çıkarabilirsin.

Doldurup boşaltmak her daim iyi değildir. Örneğin MSI için Battery_Calibration isminde bir uygulama mevcut, 3 ayda bir kullanılması öneriliyor. Bu uygulamanın da yaptığı tek şey bataryayı doldurup boşaltmak.

Doldurup boşaltmak her daim iyi değildir. Örneğin MSI için Battery_Calibration isminde bir uygulama mevcut, 3 ayda bir kullanılması öneriliyor. Bu uygulamanın da yaptığı tek şey bataryayı doldurup boşaltmak.
Batarya Kullanımı? | Technopat Sosyal
Şu konuyu bir incele derim. Doldurup boşaltmaktan kastım pil dolunca fişten çekmek bitmeye yakın tekrar takmak telefon gibi yani. O programın amacıda büyük ihtimal bilgisayarını sürekli fişte kullananlar içindir. Ama dediğim gibi yaparsanız zaten böyle bir programa ihtiyacınız kalmaz.

Batarya Kullanımı? | Technopat Sosyal
Şu konuyu bir incele derim. Doldurup boşaltmaktan kastım pil dolunca fişten çekmek bitmeye yakın tekrar takmak telefon gibi yani. O programın amacıda büyük ihtimal bilgisayarını sürekli fişte kullananlar içindir. Ama dediğim gibi yaparsanız zaten böyle bir programa ihtiyacınız kalmaz.

Söylediğinizi, bataryayı zırt pırt doldurup boşaltmak olarak yorumlamışım, örneğin %50 ye kadar indirip tekrar %100 de veya %70 e kadar indirip tekrar %100 e doldurmak gibi. Ayrıca bilgilendirme için teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı